KGT91 Napisano 20 Sierpnia 2014 Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam. Brałem ostatnio udział w maratonie w Łagowie. Kto był ten wie co tam było Do jednego łożyska dostała sie woda i pojawiła się w nim rdza, wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną nasmarowałem tawotem ( czy jakoś tak ) nabiłem łożyska. i tu zonk po nabiciu prawie wo gole sie nie kręci ? ---------- ktoś napisał że za daleko nabiłem. ale jak nie nabije tak daleko to nakrętka uszczelniająca niedojdzie do końca novatec MODEL NT-DO41SB
szybkilopez Napisano 20 Sierpnia 2014 Napisano 20 Sierpnia 2014 Przede wszystkim nie wbijać łożysk tylko używać nawet własnej prowizorycznej praski. Być może łożysko nie jest osadzone osiowo i temu takie opory.
mklos1 Napisano 20 Sierpnia 2014 Napisano 20 Sierpnia 2014 Lub zostało za głęboko nabite... Wystarczy, że ruszysz łożysko o te 0.2-0.3 mm i może już zacząć się ruszać.
KGT91 Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Napisano 20 Sierpnia 2014 zrobiłem to od nowa nie nabiłem do końca, dokręciłem te uszczelniacze. i nic nie wyszło nie da się przekręcić. A łożyska nie są osadzone do końca. A wiem że te uszczelniacze były mocno przykręcone bo musiałem za 1 razem użyć sporo siły. Chyba się wybiorę do serwisu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.