nognog Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Do maratonu jak najbardziej. Takim rowerem jazda turystyczna to zbrodnia Tylko nie kupowałbym go przez internet. Generalnie żadnej używki nie kupowałbym w ten sposób. Ostatnio obejrzałem kilka i stan każdego był dużo gorszy niż w opisie. Tutaj starania, co do prezentacji też niepokoją. Patrząc dalej: kółka przerzutki jak nowe, kasety nie widze za dobrze, (i sie za bardzo nie znam) ale wygląda na zmęczoną, a koszt takich części jest spory.
dejf Napisano 24 Marca 2015 Autor Napisano 24 Marca 2015 zaraz...mam sie niepokoić faktem, że sprzedawca postanowił dobrze przygotować towar do sprzedaży?? tzn. rozumiem, że skoro tak dobrze się przygotował to na pewno jest to jakaś "wielka lipa"??
tobo Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Nie. To wskazuje na paranoidalny strach opiniującego A na poważnie - to może wskazywać na troskę sprzedawcy by zaoferować sprzęt w możliwie najlepszym stanie, albo wymienione części poruszyłyby wyobraźnię potencjalnych zainteresowanych, by zrezygnowali. Wielka lipa być nie może bo wtedy na zdjęciach źle wyglądałaby powłoka lakiernicza albo widziałbyś uszczerbki materiału.
dejf Napisano 24 Marca 2015 Autor Napisano 24 Marca 2015 Tobo jak oceniasz powyższy sprzęt w tej cenie? Jak sprawdzić czy rama nie jest "trafiona"? Są sposoby? NA co zwrócić uwagę przy osobistych oględzinach?
tobo Napisano 24 Marca 2015 Napisano 24 Marca 2015 Żeby ocenić trafienie ramy trzeba mieć dużo zdjęć (sprzedaż na odległość) i zaufanie do sprzedawcy. Przy oględzinach na żywo szczegółowa inspekcja powierzchni rur z każdej strony - im jaśniejszy lakier tym łatwiej znaleźć wszelkie rysy. Nie wiem ja cena ma się do atrakcyjności, jestem kiepski w śledzeniu okazji. Rower na kołach 26 cali, więc dziś mało chodliwy, pojawiają się okazje, czasem bardzo dobre.
dejf Napisano 25 Marca 2015 Autor Napisano 25 Marca 2015 trzeba jechać na granice, wyjścia nie ma. dzięki tobo za wskazówki!
dejf Napisano 26 Marca 2015 Autor Napisano 26 Marca 2015 a jak się okaże, że oględziny OK (na tyle na ile można okiem ocenić stan ramy i reszty) to brać??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.