Skocz do zawartości

[dętka] problem z powietrzem

kris750

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, przedwczoraj zmieniłem opony, założyłem oczywiście te same dętki, napompowałem do 4 barów (wcześniej było 3,5), następnego dnia rano po przejechaniu 2 km z przedniego koła zeszło powietrze, napompowałem (nie wiem do jakiego ciśnienia może ze 2-2,5 bara ale na pewno nie 4) i już do końca trasy powietrze trzymało (jakieś 20km). Dętka łatana w 2 miejscach, zawór samochodowy, jak myślicie co to mogło się stać? Stawiam na ciśnienie i rozszczelnienie się łatki bo innego wytłumaczenia nie mam.

• Mod Team

Też tak raz miałem, zmieniłem opony, następnego dnia nie ma powietrza a zaraz ruszam w trasę. Zdejmuję szybko dętkę, ale dziury brak, założyłem z powrotem i wszystko ok ;) ps. nie schodziło też zaworem

Albo fatamorgana albo nie napompowałeś. ;)

Wyrocznia jeszcze podpowiada - raz mialem sytuacje ze w detce zrobil sie naprawde minimalny zadziorek przez ktory uszlo powietrze, po ponownym napompowaniu inaczej sie ulozyl czy tez opona go docisnela i trzymal przez pare dni. Wyszedl dopiero w tescie lazienkowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...