Erathorn Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam.W najbliższym czasie w końcu zabiorę się za kompletowanie części do roweru przełajowego. Tylko jak to właściwie z tymi rowerami przełajowymi jest? Bo spoglądając na geometrię gotowych rowerów przełajowych jest dość duży rozrzut w rozstawie kół i na ile udało mi się wydedukować i dowiedzieć z innych źródeł, te amatorskie mają większy rozstaw w celu wygody, a te wyczynowe, zawodnicze mniejszy w celu poprawy aerodynamiki. Tylko cały czas myślałem, że mimo wszystko rower przełajowy i tak będzie krótszy od trekkingowego. Ale porównując geometrię ramy z roweru Giant Revolt 2014 z ramą Force trekking 28" jedyne różnice jakie zauważyłem, to długość główki ramy i po 7-8 milimetrów na górnej rurce oraz w rozstawie kół. Czym więc tak naprawdę różnią się te dwa typy ram? Czy istnieje jakiś przedział, że do tego miejsca są przełaje, a dalej już treki? Czy jednak tak długo, jak jest wygodnie i komfortowo, nic nie stoi na przeszkodzie aby budować przełajówkę na trekkingowej ramie a różnica jest dopiero w amortyzowanym(lub nie) widelcu?Pytam głównie dlatego, że jedyne dostępna na polskim rynku i mieszczące się w moim budżecie ramy Accent CX-One oraz Lecco CX Pro 700C (albo jedyne, jakie udało mi się znaleźć) nie spełniają moich wymogów co do otworów montażowych.
Mod Team safian Napisano 19 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 19 Sierpnia 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.