kuku83 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Cześć Na początku chciałbym Wam krótko opisać o co mi chodzi. Rower mam od 6 mieś. i po kilu tygodniach użytkowania poczułem że mam bicie tylnego koła, mimo że nie jest zbyt wielkie i odczuwalne tylko na równej asfaltowej drodze, to mimo wszystko i tak mi przeszkadza, oddawałem już koło do centrowania, bo myślałem że to wina obręczy, ale tłumaczyli mi że koło jest proste i nie ma co centrować, ja jednak miałem swoją teorię na ten temat, że po prostu mają sezon i nie będą zajmować się drobnostkami, aż do dziś jak postanowiłem zamienić opony z tyłu na przód, z racji tego że już nieźle mi się wytarła, i teraz czuję bicie koła z przodu, więc wina leży po stronie opony, dlatego chciałbym dokupić jedną nową oponę która będzie w miarę współgrała ze Smart Sam. Rozmiar Smart Sam mam: 47-622 (28x1.75)HS367 dodam że poruszam się w 80% po drogach reszta to ubite drogi polne, żwirowe. W Obecnych Smart Samach podoba mi się to że bardzo ładnie trzymają się zakrętów nawet przy dużych pochyleniach, i tego też oczekiwałbym od nowej opony, jednakże myślałem o oponie, która będzie miała mniejsze opory toczenia. Poczytałem trochę i w oko wpadła mi opona Continental Travel Contact 28" czy Waszym zdaniem mógłbym ją założyć do Smart Sam, czy może nie wskazane jest zakładanie dwóch innych opon, i czy duża różnica jest między 1.75 a 1.60 ??? Aczkolwiek jedną oponę mam bardzo mało zużytą, więc szkoda byłoby ją wyrzucić.
Mod Team safian Napisano 19 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 19 Sierpnia 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.