qusiu Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam serdecznie, posiadam wysłużoną szosę na rurkach Reynoldsa 531, niestety stała całą zimę pod chmurką i praktycznie cały osprzęt szlag trafił, a gwoździem do trumny jest rozwalona tylna piasta, szkoda wyrzucać ramy więc postanowiłem przerobić rower na ostre. Priorytetem jest złożenie ostrego koła jak najtańszym kosztem (rower potrzebuje jedynie do dojazdów na uczelnie). Póki co chciałbym kupić tylne koło pod ostre i jakiś nowy łańcuch bo stary zrobił się pomarańczowy:) Z czasem wymienię może korbę jak będzie nadmiar funduszy. Prosiłbym o jakieś porady/linki do budżetowego koła.
Papista Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 najtańsze jakie widziałem to swift na joytechu. w hurcie około 90 zł kosztuje, myślę, że jak pójdziesz do rowerowego za rogiem i poprosisz, to Ci kupią. Co do marży, to proponuję też się dogadać. Yu masz na alegro:http://allegro.pl/nowe-kolo-szosowe-torowe-ostre-fixed-gear-50mm-i4529126011.htmlbtw, całkiem ciekawa cena.
kresowiak Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 gorąco polecam Accent Roadrunner, na miasto wyborne
Papista Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 no tak, ale plecenie samemu to podwaja koszta. accent 70 zł, piasta novatec 110, szprychy minimum 36 zł, do tego zaplot i centrai poniżej 240 nie zejdziesz
qusiu Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Napisano 20 Sierpnia 2014 no właśnie a ja nie potrzebuję cudów na kiju, dziennie będę pokonywał na tym rowerze jedynie dystans ok. 6km więc rozważam też opcję używki
Pasiasty Napisano 20 Sierpnia 2014 Napisano 20 Sierpnia 2014 To weź sobie tylko przepleć stare koło na piastę przednią do hamulca tarczowego. Zębatki z 6- cioma dziurami na allegro chodzą po jakieś 15 zł, taką piastę i za 30 zł dostaniesz używkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.