Skocz do zawartości

[OŚ]Pęknięta ośka - Czy przyjmą na gwarancje ?

Dunkej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zakpuiłem około 1mies. temu rower "romet rambler 29er 1.0" i chce się was zapytać czy w serwisie wymienią mi złamaną ośkę ??? Rowerem jeździłem normalnie po drodze asfaltowej prawdopodobnie było krzywo ustawione koło i pękła.Nic nie robiłem z tym.Aktualnie jak nacisne na pedał z większą siłą to trze mi o rame.I teraz się was pytam czy wymienią mi tą ośkę za darmo czy będę musiał coś płacić ?

Napisano

rower jest na gwarancji więc jak będziesz twardo mówił że to nie Twoja wina więc nie powinno byc problemu ale co ja piszę od razu czarny scenariusz :P  może pójdziesz i bez gadania Ci wymienią w ramach gwarancji tylko idziesz tam gdzie kupiłes

Napisano

Dzięki wielkie :D I takie małe pytanko jeszcze czy te tercie o rame jest spowodowane tą pękniętą ośką ?

Napisano

Nie podałeś swojej wagi a to ważna sprawa bo dość szybko Ci ta oś pękła. Dla Twojego bezpieczeństwa pomyśl jak zdarzy się to raz jeszcze aby przejść z wolnobiegu na kasetę.

Napisano

Ok dzięki.Jutro z rańca jade do sklepu "Romet" i zobaczymy nwm. co mu powiedzieć że ośka pękła czy powiedzieć,że koło trze o ramę ?

Napisano

Dobra zawiozłem o 10 i kazał mi jutro przyjść.Powiedziałem mu,że koło trze o ramę.Jak przyjadę jutro to napiszę co było nie tak.

Napisano

Ośke wymienił na mocniejszą bez samozamykacza i żadnych kosztów.I pytał się mnie czy nie skakałem na nim :D Dziękuję wszystkim za odp. ! Do zamknięcia 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...