Dunkej Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam zakpuiłem około 1mies. temu rower "romet rambler 29er 1.0" i chce się was zapytać czy w serwisie wymienią mi złamaną ośkę ??? Rowerem jeździłem normalnie po drodze asfaltowej prawdopodobnie było krzywo ustawione koło i pękła.Nic nie robiłem z tym.Aktualnie jak nacisne na pedał z większą siłą to trze mi o rame.I teraz się was pytam czy wymienią mi tą ośkę za darmo czy będę musiał coś płacić ?
rodszyld69 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 rower jest na gwarancji więc jak będziesz twardo mówił że to nie Twoja wina więc nie powinno byc problemu ale co ja piszę od razu czarny scenariusz może pójdziesz i bez gadania Ci wymienią w ramach gwarancji tylko idziesz tam gdzie kupiłes
Dunkej Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Napisano 19 Sierpnia 2014 Dzięki wielkie I takie małe pytanko jeszcze czy te tercie o rame jest spowodowane tą pękniętą ośką ?
rodszyld69 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 jeśli miałeś 7 rzedowa kasetę i pękła Ci ośka to prawdopodobnie był to wolnobieg który jest słabszym rozwiązaniem niż kaseta a tarcie mogło byc spowodowane przez ośkę
beskid Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Nie podałeś swojej wagi a to ważna sprawa bo dość szybko Ci ta oś pękła. Dla Twojego bezpieczeństwa pomyśl jak zdarzy się to raz jeszcze aby przejść z wolnobiegu na kasetę.
Dunkej Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Napisano 19 Sierpnia 2014 Moja waga 70kg a mogę wymienić wolnobieg na kasete czy musze zmieniac koło ?
rodszyld69 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 musisz wymienić piastę trzeba by wtedy przeplatac ale nieraz jest to drożej niz byś kupił nowe koło ale 70 kg to nie jest dużo gdy wymienisz ośke powinna wytrzymać pod Twoją wagą
Dunkej Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Napisano 19 Sierpnia 2014 Ok dzięki.Jutro z rańca jade do sklepu "Romet" i zobaczymy nwm. co mu powiedzieć że ośka pękła czy powiedzieć,że koło trze o ramę ?
rodszyld69 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 że ośka pękła i koło zaczęło trzeć o ramę
Dunkej Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Napisano 20 Sierpnia 2014 Dobra zawiozłem o 10 i kazał mi jutro przyjść.Powiedziałem mu,że koło trze o ramę.Jak przyjadę jutro to napiszę co było nie tak.
Dunkej Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Napisano 21 Sierpnia 2014 Ośke wymienił na mocniejszą bez samozamykacza i żadnych kosztów.I pytał się mnie czy nie skakałem na nim Dziękuję wszystkim za odp. ! Do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.