Pegasus Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam. Mam jakiś przedni amortyzator, zapewne chiński beż nazwy i w nim nie mam uszczelki. Wydaję mi się że w środku jest bardzo dużo syfu. Amor niby działa ( ugina się ) ale cały czas mam wrażenie że tam jest pełno syfu. Dodatkowo kiedyś go jeszcze przesmarowełem. Czy jest jakaś możliwość wyczyszczenia go bez ściągania i rozkładania?
Artwro Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Oczywiście że można go wyczyścić beż ściągania i rozkładania,potrzebna jest tylko czarodziejska różdżka i za jej dotykiem stanie się jak nowy.
rodszyld69 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 bez ściągania to jedynie możez golenie wyczyścic brunoxem
benek196 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 · Ukryte przez Fenthin, 19 Sierpnia 2014 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 19 Sierpnia 2014 - Brak powodu (Zabłąkany post - proszę o usunięcie)
Sagitt77 Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Bez rozebrania niewiele zdziałasz. Ale nie bój się rozkręcenia. Zapewne nie jest to zbyt skomplikowana konstrukcja i da się złożyć z powrotem. Możesz sobie pomóc robiąc zdjęcia aparatem w trakcie rozkładania. Wyczyść z pomocą jakiegoś odtłuszczacza, nasmaruj znowu to co było smarowane. Możesz się pokusić o wlanie odrobiny oleju żeby łagodniej pracował.
MikeSkywalker Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 Jeśli to jakiś prosty uginacz to powinno się dać go rozebrać przez rozkręcenie dwóch śrub pod dolnymi goleniami - wtedy ściągasz je nawet bez wyciągania amora z roweru, czyścisz górne i dolne, ewentualnie smarujesz i zakładasz. Opcja bez demontażu to Brunox - można nieco obficiej potraktować górne golenie ale ciągle będzie to półśrodek który niczego nie wyczyści.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.