Skocz do zawartości

Gość Goral96

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Goral96
Napisano

Witam. W zimę będę miał średnio 4500zł na rower szosowy. Rower będzie służył to częstej szybkiej jazdy, oraz do startów, które rozpoczną się w sierpniu ( najczęściej krótkie czasówki ). Więc są takie możliwości : 

- Kupić rower używany tego typu : http://allegro.pl/scott-cr1-team-ksyrium-105-54-7-9kg-i4498330026.html   ( ma on na starcie niecałe 8kg i potem ewentualna zmiana kół na sierpień - jeśli te byłyby zbyt ciężkie powyżej 1500g

- Kupić rower trochę taniej - do 3 tysięcy, ale w karbonie i z przyzwoitym osprzętem i dorzucić ~ 1500zł na koła, jeśli te w kupionym byłyby zbyt ciężkie

- Składać rower na używanych częściach, lecz chyba to wyszło by zbyt dużo

Co powiecie  ? :) Moja waga 60kg, wzrost 176 cm . Do roweru dorzuciłbym lemondkę. Zależy mi na niskiej wadze roweru i lekkich kołach . 

Gość Goral96
Napisano

Nowy rower ? Na pewno nie. Spójrz, nowy do 4500zł to ja kupię może i z carbonem, może i na 105, ale na Mavic Aksium i ~ 8,5kg, a używany to jednak te 1,5kg mniej za te 4500zł i koła są lepsze, lżejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...