Eskulap Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Witam Mam hamulce KCNC X7 na przewodach A2Z, ale tylne dolne mocowanie zaczęło mi przepuszczać płyn. Po pomiarach okazało się, że przewody A2Z mają 5,4mm średnicy zewnętrzej i 2,3 - 2,4mm średnicy wewnętrzej. Przy czym końcówka, która wchodzi do przewodu ma 2,35mm średnicy, więc nic dziwnego, że przepuszcza. Czy któryś z posiadaczy mógłby mi odpowiedzieć, jakie średnice ma oryginalny przewód KCNC X7. Dziękuję PS: Z Bikestacji odpisali mi, że przewód ma 4mm średnicy zew. co wydaje mi się nierealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 która wchodzi do przewodu ma 2,35mm średnicy, więc nic dziwnego, że przepuszcza. Nie wiem jak to jest tam zakręcone, ze zdjęcia wyglda na typowy standard ale końcówka przewodu nie służy do uszczelniania tylko do nie zmiażdżenia przewodu podczas dokręcania uszczelnia baryłka, która jest bezpośrednio na przewodzie. Średnica przewodu może być dowolna, pod warunkiem że masz odpowiednie nakrętki baryłki by to skręcić do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eskulap Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Nakrętka idealnie pasuje na przewód 5,4 mm. Jednak baryłka od wewnętrznej strony jest stożkowa i tą "szerszą" stroną da się ją naciągnąć na przewód, ale przecież musi być ona zamontowana od węższej strony i za Chiny nie mogę jej nałożyć na przewód od tej strony. Np. w Shimano baryłka jest nakładana jak pierścionek (luźno) i dopiero jak się ją naciąga na końcówkę przewodu, w której już jest wciśnięta metalowa końcówka, to następuje uszczelnienie. W KCNC tak nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie widziałem baryłek zwężanych w środku, tylko na zewnątrz. powinna sie spokojnie dać założyć na przewód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 5.4mm maja przewody kcnc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.