Baraka Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Rama to GT Karakoram czyli stal cr-mo , pękła mi podczas normalnej jazdy po terenie , żadnego skakania , nic z tych rzeczy , pęknięcie jest obok tylnej przerzutki na tym łączeniu , i teraz 2 pytania : 1.Ponoć w GT były jakieś gwarancje na rame czy coś , czy jest możliwość ze mi to uznają? 2.Czy da sie to zespawać jakoś ?? i jaka cena takiego spawania
Pikul Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Spokoj można spawać, będzie to kosztować ok 30-60 zł
cookiesrulez Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Jeśli stal to spawaj, nie ma sensu się bawić z gwarancją, bo pewnie już się dawno skończyła. A jak nie to o ile masz chęć pozbyć się roweru na 2 tygodnie - reklamuj.
jurasek Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 http://www.gtrowery.pl/sklep/o_firmie.php spróbuj chłopców zapytać kross mi rame wymienił powodzenia
Baraka Napisano 5 Lipca 2006 Autor Napisano 5 Lipca 2006 a czy rame cr-mo spawa sie identycznie jak zwykłą stal ? czy czymś to sie różni???
konrad555 Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Witam, niedawno kupiłem używany rower i, aż wstyd się przyznać, dopiero teraz zauważyłem że rama jest pęknięta przy widelcu... Pęknięcie jest w sumie niewielkie, ale nie wiem czy jest bezpiecznie na tym jeździć. Nie uśmiecha mi się teraz wymieniać całej ramy, może da się coś z tym zrobić? Może tej wielkości pęknięcie nie poniesie za sobą większych konsekwencji? Póki co obserwuje czy uszczerbek nie idzie dalej. Co Wy o tym myślicie? Co zrobili byście na moim miejscu? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.
Rulez Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Pęknie dalej na pewno, a najgorzej jak się rozsypie na zjeżdzie Jeśli nie zauważyłeś odrazu, to sprzedaj na złom.
Patriota Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 źle radze ale nowa naklejka i na giełde ebay.russia ja bym kupił nową rame.
Gość R3surrection Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 "źle radze ale nowa naklejka i na giełde ebay.russia " sam się wystaw jako uszkodzony obywatel na allegro od 1zł najlepiej bez ceny minimalnej. Możesz się pobawić w spawanie jakaś obejma pytanie czy warto.... tania rama używana to 150-200zł a spawanie ze 100zl dasz i może w każdej chwili trzasnąć
Klosiu Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 No, nie chcialbym byc na miejscu twoich zebow jak ci sie to zlozy na zjezdzie
Schwefel Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Ktoś dał ciała przy wbijaniu sterów i teraz to się zemściło. Ja bym już nie wsiadł na ten rower.
konrad555 Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Dzięki za szybkie odpowiedzi. W takim razie skorzystam z Waszych rad i kupie nową rame, nie ma co ryzykować a sama rama to w sumie nie taki wielki wydatek . Pozdro.
ALFIK3000 Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Podepnę się do tematu. Niedawno pękła mi rama SCOTT-a w dość nietypowym miejscu,bo z prawej strony główki ramy. Z racji tego,że nie posiadam paragonu nie mam możliwości jej reklamowania. W związku z czym chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę pospawać ramę w okolic Katowic. W załączniku znajduje się zdjęcie pękniętej ramy.
Patriota Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 pogadaj czy bez praragonu sie nie da tego załatwic w obojętnie jakim rowerowym. Duzo sklepów na slasku ma scotty. Po peknięciu widać ze to wada a nie od udeżenia. zwiazku z tym są duże szanse że sie uda reklamowac
ALFIK3000 Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Pisałem już do dilera SCOTT-a do Otwocka, ale Oni idą w zaparte i chcą paragon,a ja go nie posiadam. Dodam jeszcze, że rower kupił mi szwagier w Anglii.
Rulez Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 To może niech szwagier spróbuje zareklamować tam gdzie kupił.
Patriota Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 a jak bym ja skserował swój rachunek czy coś takiego? albo od kogoś pożycz lub kup za te 50zł rachunek jakoś trzeba pokombinowac bo warto.
ALFIK3000 Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Zrób jak możesz, zdjęcie twojego rachunku i prześlij mi na ten adres alfik1982@wp.pl. Może da się coś wykombinować. Wszystkie osoby które posiadają rachunki na scott-a scale 50 proszę o kontakt tel.602-266-153 lub alfik1982@wp.pl.
canar Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Ps. wcale nie wada fabryczna wg mnie lecz nie umiejętne nabijanie miski..przyjrzyjcie się jej:)
ProKreator Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 No jasne , że miska ale to nie składak tylko nowy rower. Winę ponosi scott. Idę obejrzeć swoją główkę bo mam chyba ten sam rocznik - 2008?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.