Skocz do zawartości

[rama] pęknięta , co z tym zrobić?

Baraka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rama to GT Karakoram czyli stal cr-mo , pękła mi podczas normalnej jazdy po terenie , żadnego skakania , nic z tych rzeczy , pęknięcie jest obok tylnej przerzutki na tym łączeniu , i teraz 2 pytania :

1.Ponoć w GT były jakieś gwarancje na rame czy coś , czy jest możliwość ze mi to uznają?

2.Czy da sie to zespawać jakoś ?? i jaka cena takiego spawania

Napisano

Jeśli stal to spawaj, nie ma sensu się bawić z gwarancją, bo pewnie już się dawno skończyła. A jak nie to o ile masz chęć pozbyć się roweru na 2 tygodnie - reklamuj. ;)

• 2 lata później...
Napisano

Witam, niedawno kupiłem używany rower i, aż wstyd się przyznać, dopiero teraz zauważyłem że rama jest pęknięta przy widelcu... Pęknięcie jest w sumie niewielkie, ale nie wiem czy jest bezpiecznie na tym jeździć. Nie uśmiecha mi się teraz wymieniać całej ramy, może da się coś z tym zrobić? Może tej wielkości pęknięcie nie poniesie za sobą większych konsekwencji? Póki co obserwuje czy uszczerbek nie idzie dalej. Co Wy o tym myślicie? Co zrobili byście na moim miejscu?

28dc6981f9073913m.jpg

135fbc3347758c8dm.jpg

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.

Napisano

Pęknie dalej na pewno, a najgorzej jak się rozsypie na zjeżdzie ;)

Jeśli nie zauważyłeś odrazu, to sprzedaj na złom.

Gość R3surrection
Napisano

"źle radze ale nowa naklejka i na giełde ebay.russia "

sam się wystaw jako uszkodzony obywatel na allegro od 1zł najlepiej bez ceny minimalnej.

Możesz się pobawić w spawanie jakaś obejma pytanie czy warto.... tania rama używana to 150-200zł a spawanie ze 100zl dasz i może w każdej chwili trzasnąć

Napisano

Dzięki za szybkie odpowiedzi. W takim razie skorzystam z Waszych rad i kupie nową rame, nie ma co ryzykować a sama rama to w sumie nie taki wielki wydatek :). Pozdro.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podepnę się do tematu. Niedawno pękła mi rama SCOTT-a w dość nietypowym miejscu,bo z prawej strony główki ramy. Z racji tego,że nie posiadam paragonu nie mam możliwości jej reklamowania. W związku z czym chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę pospawać ramę w okolic Katowic.

W załączniku znajduje się zdjęcie pękniętej ramy.

post-117256-1245232042_thumb.jpg

Napisano

pogadaj czy bez praragonu sie nie da tego załatwic w obojętnie jakim rowerowym. Duzo sklepów na slasku ma scotty. Po peknięciu widać ze to wada a nie od udeżenia. zwiazku z tym są duże szanse że sie uda reklamowac

Napisano

Pisałem już do dilera SCOTT-a do Otwocka, ale Oni idą w zaparte i chcą paragon,a ja go nie posiadam.

Dodam jeszcze, że rower kupił mi szwagier w Anglii.

Napisano

Zrób jak możesz, zdjęcie twojego rachunku i prześlij mi na ten adres alfik1982@wp.pl. Może da się coś wykombinować.

Wszystkie osoby które posiadają rachunki na scott-a scale 50 proszę o kontakt tel.602-266-153 lub alfik1982@wp.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...