subm Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Cześć, planuję kupić nowy rower do dojazdu do pracy (obecnie mam holendra) i rozważam http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/town/recreation/fx/7_5_fx i http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/escape.rx.1/14048/64118/#overview , z góry dzięki za opinie pzdr
rodszyld69 Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 napęd na podobnym poziomie plus dla ramy Treka za okablowanie schowane w ramie o ile wiem to jeszcze gwarancja dożywotnia na ramę w Treku więc dla mnie lepszym wyborem jest Trek. Jesli chodzi o pozycję na rowerze na Treku będziesz siedział bardziej wyprostowany niż w Giant-cie
Boxx Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 @@rodszyld69, od 1 stycznia tego roku też jest dożywotnia gwarancja na ramy Giant'a jeśli się zarejestruje na stronie internetowej.
rodszyld69 Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 widzę że Giant walczy o klienta to zsumujmy Trek wewnętrzne prowadzenie linek napęd 2x10, Giant ma bardziej sportową geometrię karbonowa sztyca i napęd 3x10 trudny wybór
subm Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 aż tak trudny pewnie nie będzie, wezmę to co będzie tak na marginesie, jak jest z wytrzymałością obręczy? ogólnie będę jeździł po mieście więc bliższe spotkania z kraweżnikami są nieuniknione, na co zwracać uwagę przy zakupie? dzięki
rodszyld69 Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Giant ma obręcze sygnowane swoim logo zaś KTM ma bontragery które w mieście na pewno dadzą sobie radę jeżeli nie będziesz skakał po krawężnikach na co zwracać uwagę przy zakupie wszystkiego i tak nie sprawdzisz ja bym sprawdził czy geometria mi pasuje koła czy są wycentrowane zrobilbym jazde próbną dla sprawdzenia pracy napędu nie które wady moga wyjśc dopiero w dłuższym uzytkowaniu ale przeciez będziesz miał gwarancję a wtedy niech się serwis martwi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.