behemothxx Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Jak w temacie: szukam kół (przód i tył) w granicach 500zł (obręcz, szprychy, nyple, ...), mają być przystosowane do hamulców tarczowych i opon 26 x 2.2. Moje aktualne obręcze to Bontrager AT-850 Disc (straszne badziewie), wszystko śmiga na piastach shimano SLX M665. Czy dostanę w tej cenie coś lepszego niż aktualne obręcze, a może całe komletne koła z piastami ale bez opon?
provid Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Czasami jak dobrze trafisz to w bikestacji można trafić fajną promocję. Fakt, trzeba uzbroić się w odrobinę cierpliwości ale warto Ja jestem zadowolony
behemothxx Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Napisano 16 Sierpnia 2014 W grę wchodzą również używki w idealnym stanie.
beskid Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Kupowanie używanych kół to kompletnie powalony pomysł. W tych pieniądzach nie jeden tutaj kupił nówki sztuki na maszynach Novateca tylko trzeba poszukać lub poczekać na okazję.
behemothxx Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Napisano 16 Sierpnia 2014 Na allegro znalazłem takie koła: http://allegro.pl/kola-26-mach1-mx-novatec-041-042-disc-8-9-10s-bial-i4505376111.html są cokolwiek warte czy to szrot? Od biedy mogę zmienić opony z 2,2 na 2,1 (moje są już trochę dojechane, więc w najbliższym czasie i tak szykuje się wymiana). Proszę mi tylko podpowiedzieć jeszcze za jakimi producentami sie rozglądać jeśli chodzi o koła i na co szczególnie zwracać uwagę (wiem jedynie że muszą być przystosowane do hamulców tarczowych i tarcz na mocowanie center lock, bo takowe posiadam)? Czy jeśli w opisie jest napisane że mocowanie tarcz jest na 6 śrub (IS), to będę w stanie zamontować również tarcze na center lock?
beskid Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Jak szrot?? Producentem obręczy i szprych jest francuski Mach a to ceniona marka. Piasty to z kolei to bardzo dobry wypust Novateca. Ja bym ich nie kupił ze względu na kolor. Będą się strasznie brudzić i po czasie paskudnie to będzie wyglądało. Opony możesz wsadzić jakie chcesz od 2.2 i ciut więcej po 1.9 i mniej. Nie jest możliwe zamontowanie centerlocka pod piastę na 6 śrub. Jest to technicznie nie wykonalne. W drugą stronę już tak bo są adaptery z 6 śrub na centerlock.
behemothxx Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedzi. Co mogę mniej więcej mieć w tej cenie, oczywiście im mniej tym lepiej byle lepsze od obecnych.
68oct Napisano 18 Sierpnia 2014 Napisano 18 Sierpnia 2014 Czesc, tydzien temu mialem dokladnie ten sam dylemat, ostatecznie kupilem cos takiego: ALEXRIMS FRESH GEARS PREMIUM, cena byla nizsza od wyjsciowej o prawie 160 pln, napalilem sie i kupilem ńie poszukawszy w necie co i jak, tocza sie bardzo dobrze ale chyba pomimo sporego rabatu przeplacilem. Miej sie na bacznosci, pozdrawiam!
Gien Napisano 18 Sierpnia 2014 Napisano 18 Sierpnia 2014 Na allegro znalazłem takie koła: http://allegro.pl/kola-26-mach1-mx-novatec-041-042-disc-8-9-10s-bial-i4505376111.html są cokolwiek warte czy to szrot? Od biedy mogę zmienić opony z 2,2 na 2,1 (moje są już trochę dojechane, więc w najbliższym czasie i tak szykuje się wymiana). Proszę mi tylko podpowiedzieć jeszcze za jakimi producentami sie rozglądać jeśli chodzi o koła i na co szczególnie zwracać uwagę (wiem jedynie że muszą być przystosowane do hamulców tarczowych i tarcz na mocowanie center lock, bo takowe posiadam)? Czy jeśli w opisie jest napisane że mocowanie tarcz jest na 6 śrub (IS), to będę w stanie zamontować również tarcze na center lock? Ja natomiast nie kupiłbym tych kół bo nie dość, że obręcz ma tylko 17 mm średnicy wewnętrznej to dodatkowo są to ciężkie kloce - 2300 g... W cenie do 500 zł spokojnie złożysz całkiem mocne koła o masie około 1900 g, chociażby: - obręcze Accent Airplane - szprychy srebrne 2.0/1.8./2.0 + ew. nyple alu - piasty XT/SLX, X9, Novatec
behemothxx Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Napisano 21 Sierpnia 2014 Według opini te obręcze Accenta są świetne jak na to ile kosztują ale są strasznie brzydkie, nie ma czegoś w białym kolorze? Na tym allegro i w sklepach zdecydowana większość kół ma mocowanie na 6 srub a ja mam tarcze na centerlock Wiem że są adaptery z tarcz 6 śrub na piasty centerlock, ale czy w druga stronę jest coś takiego co by mi umozliwiło montaż?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.