Skocz do zawartości

[koła]Nowe koła do 500zł.

behemothxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie: szukam kół (przód i tył) w granicach 500zł (obręcz, szprychy, nyple, ...), mają być przystosowane do hamulców tarczowych i opon 26 x 2.2. Moje aktualne obręcze to Bontrager AT-850 Disc (straszne badziewie), wszystko śmiga na piastach shimano SLX M665. Czy dostanę w tej cenie coś lepszego niż aktualne obręcze, a może całe komletne koła z piastami ale bez opon?

Napisano

Czasami jak dobrze trafisz to w bikestacji można trafić fajną promocję. Fakt, trzeba uzbroić się w odrobinę cierpliwości ale warto ;) Ja jestem zadowolony ;)

Napisano

Kupowanie używanych kół to kompletnie powalony pomysł. W tych pieniądzach nie jeden tutaj kupił nówki sztuki na maszynach Novateca tylko trzeba poszukać lub poczekać na okazję.

Napisano

Na allegro znalazłem takie koła: http://allegro.pl/kola-26-mach1-mx-novatec-041-042-disc-8-9-10s-bial-i4505376111.html są cokolwiek warte czy to szrot? Od biedy mogę zmienić opony z 2,2 na 2,1 (moje są już trochę dojechane, więc w najbliższym czasie i tak szykuje się wymiana).

Proszę mi tylko podpowiedzieć jeszcze za jakimi producentami sie rozglądać jeśli chodzi o koła i na co szczególnie zwracać uwagę (wiem jedynie że muszą być przystosowane do hamulców tarczowych i tarcz na mocowanie center lock, bo takowe posiadam)? Czy jeśli w opisie jest napisane że mocowanie tarcz jest na 6 śrub (IS), to będę w stanie zamontować również tarcze na center lock?

Napisano

Jak szrot?? Producentem obręczy i szprych jest francuski Mach a to ceniona marka. Piasty to z kolei to bardzo dobry wypust Novateca. Ja bym ich nie kupił ze względu na kolor. Będą się strasznie brudzić i po czasie paskudnie to będzie wyglądało. Opony możesz wsadzić jakie chcesz od 2.2 i ciut więcej po 1.9 i mniej.

Nie jest możliwe zamontowanie centerlocka pod piastę na 6 śrub. Jest to technicznie nie wykonalne. W drugą stronę już tak bo są adaptery z 6 śrub na centerlock.

Napisano

Czesc, tydzien temu mialem dokladnie ten sam dylemat, ostatecznie kupilem cos takiego: ALEXRIMS FRESH GEARS PREMIUM, cena byla nizsza od wyjsciowej o prawie 160 pln, napalilem sie i kupilem ńie poszukawszy w necie co i jak, tocza sie bardzo dobrze ale chyba pomimo sporego rabatu przeplacilem. Miej sie na bacznosci, pozdrawiam!

Napisano

Na allegro znalazłem takie koła: http://allegro.pl/kola-26-mach1-mx-novatec-041-042-disc-8-9-10s-bial-i4505376111.html są cokolwiek warte czy to szrot? Od biedy mogę zmienić opony z 2,2 na 2,1 (moje są już trochę dojechane, więc w najbliższym czasie i tak szykuje się wymiana).

Proszę mi tylko podpowiedzieć jeszcze za jakimi producentami sie rozglądać jeśli chodzi o koła i na co szczególnie zwracać uwagę (wiem jedynie że muszą być przystosowane do hamulców tarczowych i tarcz na mocowanie center lock, bo takowe posiadam)? Czy jeśli w opisie jest napisane że mocowanie tarcz jest na 6 śrub (IS), to będę w stanie zamontować również tarcze na center lock?

Ja natomiast nie kupiłbym tych kół bo nie dość, że obręcz ma tylko 17 mm średnicy wewnętrznej to dodatkowo są to ciężkie kloce - 2300 g...

W cenie do 500 zł spokojnie złożysz całkiem mocne koła o masie około 1900 g, chociażby:

- obręcze Accent Airplane

- szprychy srebrne 2.0/1.8./2.0 + ew. nyple alu

- piasty XT/SLX, X9, Novatec

Napisano

Według opini te obręcze Accenta są świetne jak na to ile kosztują ale są strasznie brzydkie, nie ma czegoś w białym kolorze? Na tym allegro i w sklepach zdecydowana większość kół ma mocowanie na 6 srub a ja mam tarcze na centerlock :( Wiem że są adaptery z tarcz 6 śrub na piasty centerlock, ale czy w druga stronę jest coś takiego co by mi umozliwiło montaż?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...