rodszyld69 Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 W tym przedziale cenowym nie znalazłem nic ciekawszego. A może się mylę? kupuj Rebę jesli budżet Ci na to pozwoli w tej cenie lepszego nic nie znajdziesz gorszy możesz kupić jak Cię stać później wymieniać na lepszy ja jeżdzę na Rebie od ponad roku i chwalę sobie ten amor pojeździsz to się sam przekonasz ma prosta budowę z serwisem nie jest problem i części jest pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) XC 32 to podstawowy wypust RS'a. Nie jest zły ale nie za taką kasę. To już zdecydowanie lepiej kupić Epicona tylko na sztywnej osiLepsza taka wersja niż coil Ale chyba rzeczywiście wolałbym Epicona niż takiego RSa, np.: activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-przednie/epicon-x-xc/29-cali_amortyzator-epicon-xc-lor-29-15qlc-2014/177 albo activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-przednie/epicon-x-xc/29-cali_amortyzator-epicon-xc-rlrc-29-15qlc-2014/179 A może Manitou Tower po lekkim naciągnięciu budżetu: velo.pl/czesci/widelce/manitou/tower-expert velo.pl/czesci/widelce/manitou/tower-pro velo.pl/czesci/widelce/manitou/tower-ltd Marzocchi czy Fox pod 29" raczej poza zasięgiem, ale na Rock Shoksie świat się nie kończy, choć popularność ma swoje zalety (części, serwis, itp.) Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez modrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Jestem zdania, że zainteresowany już wszystko wie. Decyzja zależy od funduszy. Co do wyboru to wszystko prawda tylko niestety jest on determinowany brakiem poszerzanej główki w ramie. W przypadku widelców z wyższej półki wybór staje się zdecydowanie mniejszy. Dlatego warto kupić raz a porządnie bo amorka nie wymienia się zazwyczaj co sezon. To po ramie najważniejszy i najdroższy element. Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez beskid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Dodatkowa trudność to 29" i nominalny skok 80mm, choć pewnie te 100mm podejdzie bez większych perturbacji, a i w niektórych widelcach skok można zmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr80 Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Jestem zdania, że zainteresowany już wszystko wie. Decyzja zależy od funduszy. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Stanie raczej na Rebie 100mm, no chyba, że zdecyduję się na wersję ekonomiczniejszą i wtedy zamontuję Epicona. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi