Mikolaj1406 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam, kupiłem ostatnio rower Romet Wigry 3 w kiepskim stanie z zamiarem renowacji, jednak natrafiłem na problem przy rozkręcaniu go. Nie potrafię rozkręcić korby. Wie ktoś jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 wybij klin ten co wystaje,,,ramię samo zejdzie ,potem kluczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj1406 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Próbowałem ten klin wybić, próbowałem nim kręcić, pryskałem do środka olejem i ani drgnął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Trzeba go wybić od strony gwintu. I trzeba to zrobić zdecydowanie. Pomyśl o kimś kogo nie lubisz i walnij porządnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Proboj az sie uda, jakis czas temu mialem podobny problem z wigry na dzialce. Ramie bylo obluzowane, ale klin za cholere nie chcial sie wybic dodam, ze u mnie byl strasnie miekki, lecz w koncu udalo sie go ruszyc. Moze cos tam siedzi jakis brud/rdza. Psiknij jakim cx/wd i walcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawomir90 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Miałem do czynienia z wymianą kobry w tym rowerze i potwierdzam przedmówców. Młot, ewentualnie jakieś wd40 i walić(z tej strony gdzie gwint) dopóki nie wypadnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Warto podłożyć kawałek klocka drewnianego pod korbę,aby energia z młotka szła w klin.Zdjęcie jest poglądowe,korba musi być w poziomie,gwint klina na górze.Warto zrobić otwór w klocku na klin.Wtedy po uderzeniu musi wypaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.