Skocz do zawartości

[drętwienie] palca u nogi.

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dziś przyszły mi pierwsze butki spd i podczas pierwszej jazdy ( non stop w górę ok. 7km ) w prawej nodze zaczął mi drętwieć duży paluch, musiałem nim poruszać z 30sekund żeby przeszło w lewej nodze wszystko było okej. 

Przejechałem tylko 15km z powodu tego iż zaczęło padać, czym może być to spowodowane ?

Bloki mam ustawione na środku.

Podepne się. Ja mam podobny problem na platformach w twardym obuwiu,natomiast w miękkim nie ma problemu. Drętwieje mi w prawej stopie sąsiad małego, ale tak mocno jakby był złamany.

Wychodzi na to że sztywna podeszwa mi nie służy. Też mam zamiar kupić spd i teraz będę miał obawy przed zakupem.

Jakieś pomysły.

Miałem to samo, to oznacza że za mocno pedałujesz górną częścią stopy, palcami.

Jak drętwieją palce to trzeba przesunąć stopę do przodu, żeby naciskać trochę bliżej w kierunki pięty.

W SPD bloki trzeba trochę przesunąć w tył.

No tak, ale zapiąłem tak aby noga dobrze się trzymała, jak zapinałem lecej to czułem że jest lekki luz,

But musi się ułożyć a to trochę potrwa o ile nie jest za ciasny. Masz w okolicy masę miejsc gdzie trzeba "pociągnąć z buta" a to przyśpiesza ten proces. 

• 3 miesiące temu...

witam.. mam problem z drętwieniem palc u prawej stopy. Na rowerze zaczęłam jeździź regularnie od zeszłego tygodnia, czyli już jeżdzę prawie 2 tyogdnie systematycznie co i tak jest dla mnie dużym sukcesem, słyszałam, że jazda zimą nei dość że poprawia sylwetkę to jeszcze wzmacnia organizm i na tym tez mi zależy bo strasznei choruję. Od mniej więcej weekendu zauważyłam, że pojawiają się skurcze i drętwienie palc u prawje stopy, zwłaszcza dwa najmniejsze palce najbardziej drętwieją a czasem sztywnieją, co ciekawe zaczęło się to dziać nawet w domu, np w łóżku gdy leże... czytałam o tym tutaj ale jest tyle możliwych chorób i objawów że dostałam kręciołka w głowie :/ W poniedziałek poleciałam od razu do sklepu po magnez i witaminy, nie jadłam od 2 miesięcy żadnych fastfoodów a alkohol pijam rzadko, jedynie od weekendu kilka drinkó także sama nie wiem gdzie szukać już przyczyny... w nocy nie daje mi to spać a na rowerze momentami się jeździć nie da tylko muszę się zatrzymać i to rozchodzić... dziwne, prawda?

• Mod Team

pociągnę ten oftop :)
dwa - trzy drinki to nie to samo co kilka drinków, bo dla normalnego Kowalskiego kilka drinków to nie jakieś marne 2 - 3.
W kwestii suplementów - sam magnez nie zawsze załatwia sprawę, często brakuje też potasu. Ktoś mi tu na forum poradził by kupić Asparginian. W moim przypadku załatwił sprawę skurczów.

kilka drinkó

palc u prawje stopy
 z tymi drinami to chyba przesadzasz bo i pismo się wykopyrtnęło  :laugh: 

dostałam kręciołka w głowie
prawdopodobnie od drinków  :laugh: 

gdzie szukać już przyczyny
jeżeli pijasz kawę to ją odstaw bo powoduje silne wypłukiwanie magnezu i potasu z organizmu,zacznij jeść więcej warzyw,owoców,jadaj sałatki,gorzką czekoladę (min 60% zawartości kakaa)

w nocy nie daje mi to spać a na rowerze momentami się jeździć nie da tylko muszę się zatrzymać i to rozchodzić... dziwne, prawda?
w nocy odpoczywaj i regeneruj organizm a nie za jeżdżenie się bierzesz,aczkolwiek w lecie po upalnym dniu jazda w nocy jest genialna 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...