Rafalke Napisano 14 Sierpnia 2014 Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam!Posiadam pseudo-fulla sprzed kilku lat a mianowicie Korss SFX-700 oraz streetowke NSa Holy. Czyli rower do jazdy w terenie oraz po parku/mieście. Łapię się jednak na tym, że bardzo często wybieram się na dalsze wycieczki po asfalcie. Kross na pełnym zawieszeniu które do tego ma zepsute tłumienie z tyłu (jeździ się troche jak na sprężynach) oraz zepsutą regulacje z przodu średnio sprawuje się na asfalcie. Całość się buja i jest miękka. Nie da się nic usztywnić. Pytanie czy ktoś ma jakiś pomysł jak niedużym kosztem sprawić sobie fajny rower na dłuższe wypady po drodze? Przerabianie Holy z jego geometrią i single-speedem wydaje mi się bezsensowne. Ten SFX znowu wymaga chyba wymienienia prawie wszystkiego bo i rama powinna być sztywna, i amor ni za miękki i kołą węższe. Czy pozostaje mi tylko kupno nowego sprzętu? Powiedzmy, że budżet mam ograniczony jedynie zdrowym rozsądkiem P.S Chciałbym uzyskać coś co funkcjonalnością jest bliskie rowerowi crossowemu. PozdrawiamRafał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.