m1x3r3k Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam chciał bym kupić rękawiczki jak w temacie. Tylko nie wiem jakie wybrać. Na rękawiczki chciał bym wydać około 50-60 zł. Tylko zastanawiam się czy brać z długimi czy krótkimi palcami i jakie firmy polecacie. Nie wiem czy to dobry rozmiar ale w pracy noszę 10. Pozdrawiam m1x3r3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Zobacz w sklepie 4F, często mają w niskich cenach. Na krótkie i długie palce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Jak jeździsz więcej w terenie to brałbym długie, jeśli bardziej rekreacyjnie to krótkie. Z długich mogę polecić 661 i Fly Racing - za 60-70 zł można kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Wiesz co ja jeżdżę bardziej mieszanie. Sam jak jadę to się staram nie oszczędzać ale również jeżdżę dużo z dzieckiem w przyczepce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Odpowiadam na pytanie w temacie: Kup sobie lateksowe lub winylowe w Auchan w Piasecznie - zapłacisz za 100 szt. ok. 20-25 zeta. Są w 3 rozmiarach. Talk w środku. Pełne. A na poważnie: w Lidlu masz czasem oferty. Mój szwagier jeździ w ich rękawiczkach i sobie chwali. naprzeciwko Auchan masz Decathlon - tam znajdziesz rękawiczki w tej cenie. Są ok, miałem ze dwie pary od nich. Jeśli chodzi o droższe, to lubię castelli corsa rosso (ski team) - duży komfort, ale musiałbyś wydać 2x tyle. Najlepiej jak kupisz najpierw tanie lidlowe lub z deca a potem coś lepszego. Ja lubię latem jeździć bez rękawiczek. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owrukyt Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Mam pytanie, po co są wam te rękawiczki ? Ja codziennie robię ~20+ km 75% las 25% asfalt i jakoś nie czuję potrzeby posiadania takich rękawiczek, ręce nie bolą, nie ślizgają się, nie pocą. A tu ludzie jeżdżą lekkimi szutrowymi lub asfaltowymi dróżkami i kupują rękawiczki za 60 zł. Jeździcie na markokeszach za 500 zł z plastikowymi chwytami, że potrzebujecie tych rękawiczek ? Lepiej zainwestujcie w porządne gripy, Śmieszy mnie jeszcze rower za 1000 zł i rękawiczki za 60 zł do wożenia bajtla w przyczepce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 owrukyt, opinia bardzo pomocna.... Bez komentarza. Do niedawna też miałem problem z drętwiejącymi palcami. Same dłonie ani nadgarstki mnie nie bolały. Zmienił się rower i problem zniknął więc może tutaj upatruj swoich problemów? Gripy, rogi itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Wiesz w sumie to mógł bym ich potrzebować to noszenia zakupów jeśli bd chciał i w sumie to twoja wypowiedz nic nie wnosi do tematu wiec jeśli chcesz sobie ponabijać posty to powodzenia, twoja wypowiedz jest żenująca i w sumie co to ma do tego czy jezdze na rowerze za 1k czy 5k, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 @@owrukyt, Nick mowi sam za siebie Patrzac oczywiscie od tylu A co do rekawiczek to mi na przyklad jest w nich po prostu wygodniej, akurat poca mi sie dlonie, a spocone czolo wytre czasem sciereczka ktora mam w rekawiczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Chyba mamy w temacie jakiegoś trolla. Dla jednych wygodniej jest w rękawiczkach, dla drugich bez. Skoro autor szuka rękawiczek to znaczy że zwyczajnie ich potrzebuje Ja sam jeżdżę bez ale jak wrócę znowu do jazdy w terenie to jakoś sobie nie wyobrażam bez nich. Polepszają chwyt, chronią przed patykami i chronią przy glebie. Paradoksalnie potrzebne są bardziej na asfalcie bo kiedyś przewróciłem się na nim biegnąc i wiem ile i jak trudno goją się obtarte dłonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owrukyt Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 o jezu od razu troll, nawet nie można mieć swoje zdania i opinie. No ładnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mally Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Mam pytanie, po co są wam te rękawiczki ? Ja codziennie robię ~20+ km 75% las 25% asfalt i jakoś nie czuję potrzeby posiadania takich rękawiczek, ręce nie bolą, nie ślizgają się, nie pocą. A tu ludzie jeżdżą lekkimi szutrowymi lub asfaltowymi dróżkami i kupują rękawiczki za 60 zł. Jeździcie na markokeszach za 500 zł z plastikowymi chwytami, że potrzebujecie tych rękawiczek ? Lepiej zainwestujcie w porządne gripy, Śmieszy mnie jeszcze rower za 1000 zł i rękawiczki za 60 zł do wożenia bajtla w przyczepce Nie czujesz potrzeby, bo jeszcze nie poczułeś czym jest ból związany z otarciami na dłoniach, jak się przewrócisz, czego Ci oczywiście nie życzę , gwarantuję że zrozumiesz na własnej skórze po co zakłada się rękawiczki. A wracając do tematu, ze swojego krótkiego doświadczenia, mogę polecić rękawiczki GIRO, służą 2 sezony, przeżyły parę upadków , są wygodne i przewiewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitearrow Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Jeśli pasowałyby Ci rękawiczki bez zapięcia tylko wciągane to polecam Danielo. Mam wersję krótką i na razie (1szy sezon) nic się nie dzieje, nie ubiły się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 No to ja dodam że rękawiczki, które polecałem - Castelli Corso Rossa wytrzymały u mnie jeden sezon - ok. 11000 km i pomimo, że wciąż w nich jeżdżę, to kolor czerwony dawno się sprał i obecnie jest różowy. Występują też liczne przetarcia na wewnętrznej stronie dłoni - w jednym miejscu wystaje nawet pianka na zewnątrz rękawic. Mimo to, i tak są to najlepsze rękawiczki jakie miałem (przy takim przebiegu i tylu praniach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PapaGienio Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Ja używam Fox Demo. Rewelacja na lato. Leciutkie, dobrze dopasowane i fajnie wyglądają ;-) najlepiej szukać na przecenie w chainreaction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Popatrz w Decathlonie, ja mam prawie podstawowy model z ich oferty ( około 70 zł, pełne palce). Są dość cienkie, wygodne, trzymają się dobrze, jedyne do czego mogę się przyczepić to że w naprawdę upalne dni ręka odpływa ( ale może to być też kwestia moich piankowych grubych chwytów). Kiedyś miałem rękawice Shimano XTR, jak gdzieś znajdzie to polecam, nie do zajechania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Dzięki jutro bd miał czas to popatrzę i na pewno coś sobie wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf7707 Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Polece ci endure fajny styl wygodne i bardzo trwałe w zależności od sklepu cena może troche odbiegać od zakładanej Długie łapawice będą bardziej uniwersalne ciepło zimno itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam Was. Fakt nie kupiłem żadnych rękawic z waszych propozycji ale kupiłem rękawice na długie palce enduro. Tu macie link http://www.decathlon.pl/rkawiczki-na-rower-mtb-700-enduro-id_8200462.html z czystym sumieniem mogę je polecić, wykonanie dobre cena niezła na stronie to prawię 80 zł, Ja pojechałem do sklepu stacjonarnego i kupiłem je za jedyne 19,99. W decathlonie są teraz mega przeceny sprzętu letniego więc myślę że każdy coś sobie znajdzie a jak nie na ten sezon to na następny. Pozdrawiam i dziękuję wam za propozycję i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 @m1x3r3k, wyglądają świetnie. Jeździłeś w nich w temperaturze poniżej 10 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Jeszcze nie ale po tym jak jeżdżę teraz to już wiem że na zimę się nie bd nadawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crux Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Jeszcze nie ale po tym jak jeżdżę teraz to już wiem że na zimę się nie bd nadawać Ja w zimę jeździć nie planowałem. Myślałem o jesieni i wczesnej wiośnie a więc o temperaturach powyżej zera. Przejadę się do Decathlonu i zobaczę co słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 W Poznaniu (Swadzim), nic ciekawego w promocji. Jedynie takie rękawiczki kupiłem http://road.cc/content/review/115381-btwin-warm-gloves-5 (nie ma ich na stronie, cena 39,90zł). Na zimę to raczej za dużo powiedziane, ale w okolicach zera myślę że spokojnie dadzą radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.