koral00 Napisano 14 Sierpnia 2014 Napisano 14 Sierpnia 2014 W rowerze ułamana jest śruba odpowietrzająca (zdjęcia wykonane komórką dlatego takie słabe ): Jak mogę tę śrubę wymienić i na jaką? Hamulce to SRAM, nie wiem jaki model. Chyba że nie warto w ogóle w tym grzebać, jako że to pewnie staroć jest, tylko od razu kupić nowe hamulce, (sam zacisk + rączka). Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2014 W sensie że podczas odkręcania czy dokręcania sie urwała ? tam koło banjo ? no może być problem. prawdopodobnie trzeba będzie rozwiercać i gwintować ... Zdemontowanie i rozebranie zacisku to chyba konieczność. Ostatecznie otwó zasklepić, zakleić czy jakoś tam inaczej zaślepić i z boku wywiercić otwór i nagwintować. Prowizorka ale raczej skuteczna. Cytuj
michaljg Napisano 19 Sierpnia 2014 Napisano 19 Sierpnia 2014 W sensie że podczas odkręcania czy dokręcania sie urwała ? tam koło banjo ? no może być problem. prawdopodobnie trzeba będzie rozwiercać i gwintować ... Zdemontowanie i rozebranie zacisku to chyba konieczność. Ostatecznie otwó zasklepić, zakleić czy jakoś tam inaczej zaślepić i z boku wywiercić otwór i nagwintować. Prowizorka ale raczej skuteczna. Bzdura. Zaopatrzyć się w wykrętak. To narzędzie ze spiralą przypominającą lewy gwint. Wkręcasz w zerwaną śrubę jednocześnie wykręcając ją. Cytuj
koral00 Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Napisano 20 Sierpnia 2014 A po wykręceniu tej śruby uszkodzonej co powinienem tam wkręcić? Cytuj
tobo Napisano 20 Sierpnia 2014 Napisano 20 Sierpnia 2014 Nie pamiętam ale śruba wkręcana w odpowietrznik (chyba?) nie posiada uszczelki. Ma ona specyficzny kształt, jej wewnętrzny koniec to stożek. Wg mnie najlepiej byłoby kupić taką w sklepie sprzedającym Avidy, jest to częśc zamienna i powinna być dostępna. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 22 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 22 Sierpnia 2014 Zaopatrzyć się w wykrętak. A wykrętak pewnie telepatycznie działa co ? trzeba sie wwiercić i zacząć gwintować, tyle że w lewo. I tak czy inaczej jest możliwość uszkodzenia czegoś Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi