Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] U-lock do 150zł najlżejszy

grzewho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

który u-lock byłby najlepszej jakości?:

KRYPTONITE EVOLUTION MINI7

BLACKBURN FOLSOM

Magnum 3001\3003

MASTERLOCK FORTUM 8195

Ktoś się orientuje ile ważą te ulocki?

Jakieś inne warte uwagi by się znalazły?

Napisano

A tak wszedzie zachwalanego Kryptonite Evolution nikt nie poleca? Gdzie te atesty mozna sprawdzic? Jesli na soldsecure.com to tam ich nie widze.

Napisano

@bbc

mam abusa, też ma luzy ma już kilka lat

Ulock mojej zony ma kilka miesiecy. Luzy jeszcze do przezycia ale mocowanie tragedia. Wogole nie trzyma ciezkiego ulocka i wystarcza 2-3 krawezniki i ulock wypada. Tragedia.
Napisano

Evo Mini jest krótki. Bardziej uniwersalna jest wersja LS. Ja używam od chyba 2,5 roku i nie narzekam. Waży ok. 1100g. 

Evo Series 4 jest ponoć dużo solidniejszy ale i waga wyższa. Pytanie co jest dla Ciebie ważniejsze. 

Napisano

Wazniejsza waga, 17,8cm wewnatrz nie wystarcza? MASTERLOCK FORTUM jest za ciezki (ponad 1200g), OnGuard Pitbull jeszcze ciezszy, szukam tak do 1kg.

Napisano

Kryptonite Mini z tego co wiem ma koło 15 centymetrów. I tak, to mało. Chyba że wszędzie masz idealne stojaki u-kształtne.

A jeśli 100 g robi Ci różnicę w przypadku wyboru zabezpieczenia rowerowego to nie mamy o czym dyskutować.U-locka nie wozi się na wyścigi i maratony.

Napisano

100g nie robi mi wiekszej roznicy. Kryptonite Mini 7 ma 17,8 podobno.

Czy KRYPTONITE EVOLUTION MINI-9 LS posiada 2 rygle? Gdzie sczytalem, ze ta chyba najdluzsza wersja Mini ma lepsze zabezpieczenie niz krotsze od niej.

Napisano

To jest model sprzedawany w zestawie z linką, podstawowe Mini jest malutkie. 

Pytanie czy będziesz się bawił z linką (no i linka też coś waży :) ) i czy jest sens dopłacać bo ten zestaw jest najdroższy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...