Unguis Napisano 29 Sierpnia 2014 Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam serdecznie, Oczywiście jestem zainteresowany akcją. Zaraz poleci mail
ugupu Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 No cóz, ja ponad tydzień temu dostałem maila z informacją o tym, że zestaw do znakowania rowerów zostanie wysłany. Jak dotąd ani widu ani słychu. A i kontakt mailowy jakiś taki mało "kontaktowy".
Grathon Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Możesz sobie napisać markerem na ramie "nie kradnij"; mniej biegania, a efekt podobny. Czysto hipotetyczna sytuacja: wybieram się rowerem na wycieczkę i zostaję zatrzymany przez policję (kiedy ostatni raz na rowerze zatrzymali Cię policjanci?), sprawdzają numery (kiedy słyszałeś od znajomego o tym, że policja tak zrobiła). Witam. Odkopię, ale przeniosło mnie tu z innego tematu. Mieszkam pod Wrocławiem. Rower oznakowałem zaraz po zakupie (kwiecień 2014) I zdarzyło się 2 razy, że drogówka mnie sprawdziła. 2 razy na DK36/94, między Lubinem a Środą Śląską. Pomachali lizakiem, zaprosili do samochodu, dowodzik, i numer ramy, sprawdzili coś w jakiejś bazie i życzyli miłego dnia. Dodam że byłem w trasie, kolarki, kask itepe.
MatiSpeed Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Ja oznakowałem swój rower, ale też zrobili to tak ze ręce opadają... Te ich rycie w ramie aluminiowej osłabia ramę ?
Grathon Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Tak czytam, i nie wierze. Jak rezają ramę? Widziałem zdjęcia, ale nie widać. Czym oni to robią? Mi napisali markerem, a że mam snieżno biały odcień, to żółć markera trochę widać. A przynajmniej ja widze, bo wiem że tam jest.
MatiSpeed Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Taka maszynkę mają która pracuje jak młot udarowy i tym kuje w ramie xd
Tom650b Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Tak czytam, i nie wierze. Jak rezają ramę? Widziałem zdjęcia, ale nie widać. Czym oni to robią? Mi napisali markerem, a że mam snieżno biały odcień, to żółć markera trochę widać. A przynajmniej ja widze, bo wiem że tam jest. Markerem? Dziwne, zawsze ryli w ramie. Może i złodzieja to zniechęca, ale mnie również ;P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.