cloudior Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam! Czy mógłbym zasięgnąć porady specjalistów w następującej sprawie. Mam korbę Deore FC-M460 (dł. korb 170mm, tarcze: 44X32X22, HOLLOWTECH ) i chciałbym dobrać do niej nową przerzutkę przednią z grupy Deore LX - ale jest pełno oznaczeń długości/średnicy/jakiś redukcji...przyznaję, że jestem w temacie sprzętu totalnym lamerem O jakich parametrach przerzutkę powinienem wybrać? Druga sprawa dotyczy przerzutki tylnej. Chcę kupić kasetę Deore HG50 9speed i do tego przerzutkę Deore XT? Czy to razem będzie pasowało do siebie ? (i współpracowało z przodem tj. wspomnianą korbą i przednim LXem ) ?? Jakiego tego XTka kupić? Z długim wózkiem? Będę dozgonnie wdzięczny za dokładne porady i wyrozumiałość dla mojej niewiedzy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Po pierwsze sprawdz jaki rama ma ciag linki - gorny badz dolny. Druga sprawa to srednica obejmy przednie przerzutki - tez zalezy do ramy , z reguly 31,8 badz 34,9. Te nowe LX z tego co wiem maja redukcje wiec sa i pod jeden i pod drugi wymiar no i uniwersalny ciag gorny/dolny wiec nie powinno byc problemu. Jaka masz rame ? Bo jak np fulla jakiegos to czasem wazna jest kwestia czy wozek ma byc typu down swing czy top swing - poszukaj o tym na forum badz www.google.pl . Jak zwykla rama to wiekszaego znaczenia nie bedzie mialo. Tak XT z tylu bedzie pasowal do kaset Deore i do reszty osprzetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloudior Napisano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Hej! Dzięki za odpowiedź. Mam Treka 4100 19,5''. Pozdrawiam Załączam zdjęcie przedniej przerzutki. Może teraz będzie jaśniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Poczytaj: ZASADY PISANIA NOWCY TEMATóW. Następny źle nazwany temat poleci. Ten poprawiłam. Pozdrówko porządkowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dualowiec Joe Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 pamietaj ze przy kopowaniu przerzutek musisz tez zwrocic uwage na manetki jakie masz poneiwaz nie do wsyzstkich rpzerzutek pasuja wsyzstkie manetki to tak na przyszlosc cu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloudior Napisano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ups..przepraszam za nieuwagę. Mam klamkomanetki Deore STM 510. I czy może ktoś zindentyfikować typ mojej przerzutki ze zdjęcia powyżej? Top czy Down Swing? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.