Moonspell79 Napisano 13 Sierpnia 2014 Napisano 13 Sierpnia 2014 Cześć, Szukam przyczepki rowerowej dla 2 3-latków, by dowozić je do przedszkola. Wymagania to obciążenie przyczepki nie mniejsze niż 40kg, dużo miejsca w środku by dwójka przedszkolaków mogłą się tam zmieścić i amortyzacja. Ktoś ma doświadczenie w tym temacie i może mi coś zaproponować? Dzięki i pozdrawiam: Michał
ezios Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Wszystko zależy od ceny. Ja mam taką. http://m.allegro.pl/przyczepka-rowerowa-2-os-jogger-2w1-amortyzowana-i4483761284.html I jest 2 osobowa. Ale jest kilka ale. 1 zależy gdzie mieszkasz, jak nie masz gdzie jej postawić rozłożonej to tylko silna wola pozwoli ci to codziennie składać i rozkładać. 2 ma sprężynowe amory i lekkie nierówności wybiera, krawężniki trzeba pokonywać powolutku i pod kątem aby delikatniej dla dziecka było. 3 pasy mogą być ale dla wiercących dzieci mogą być średnie. 4 oparcie na plecy to jest w sumie najważniejsza rzecz i niestety zbyt wysokie dziecko będzie miało niewygodnie. Jak masz do Siedlec nie daleko zapraszam na obejrzenie i przymierzenie.
maciejas Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Croozer Kid for 2 Polecam: (+) Ładnie i szybko się składa, więc przechowywanie w mieszkaniu czy przewożenie autem w bagażniku nie jest problemem (+) Dużo miejsca dla bachorków, pasy i wszystko co niezbędne z punktu widzenia ich bezpieczeństwa (+) Gigantyczny bagażnik - zmieści się dosłownie wszystko, łącznie z rowerkiem biegowym (w tym wypadku może wystawać kółko) Mógłbym się przyczepić (ale wiem, że nie ma ideałów): (-) Nierozkładane siedzenia - ale i tak bachorki nie mają większych problemów ze spaniem w środku, poza tym rozkładanie siedzeń automatycznie niweluje przestrzeń bagażową (patrz Nordic Cab) (-) Brak seryjnej amortyzacji - ale można pokusić się o dokupienie, choć spowoduje to dodatkowe poszerzenie konstrukcji. Nowsze modele wyposażone są w amortyzację (
ezios Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Może dodam że podana przeze mnie przyczepka również szybko się składa. Ale autor tematu pisze o codziennej jeździe, więc składać to 2 razy dziennie? Chciałem zwrócić uwagę na problem. Może dodam że podana przeze mnie przyczepka również szybko się składa. Ale autor tematu pisze o codziennej jeździe, więc składać to 2 razy dziennie? Chciałem zwrócić uwagę na problem. Cena spora i czy warto dopłacać 1000 zł najmniej więcej? Ta droższa wygląda o wiele lepiej, a za wygląd trzeba dopłacić.
maciejas Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Po pierwsze primo - można używkę kupić znacznie taniej. Po drugie primo - różnice bynajmniej nie sprowadzają się do wyglądu. Po trzecie primo - ja nikogo nie przekonuję nad wyższością jednej nad drugą.
ezios Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Dlatego zapytałem o budżet. Może odpiszę w ten sposób: oglądałem również te droższe przyczepki i dzisiaj również nie kupiłbym tak drogiej przyczepki. Ale to moje osobiste wywody. Ta tańsza zrobiła 1000 km i nic jej się nie stało. Koła są na łożyskach. Nie trzeba było jej serwisować. Tańsza z tyłu też ma miejsce na bagaże, których sporo się zmieści. Przed zakupem warto by było porównać sobie. Skoro mają być worzone dzieci do przedszkola. To strzelam że być może po drodze do i z pracy. Może dojść kwestia zostawiania w pracy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.