Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od tygodnia mam niewątpliwą przyjemność obracania tych kół. Kupiłem je bo są najtańsze z najlepszych i są mocne, moja waga to 90 kg więc na super lekkie to się nie zdecydowałem. PO otwarciu opakowania oczywiście zachwyciła mnie ich waga. Czuć w rękach , że są lekkie. Bardzo mnie zachwyciło, w odróżnieniu od normalnych kół, prowadzenie szprych. Mocowanie w piastach tak je ustawia , że nie dotykają się wzajemnie prz zaplocie na krzyż. To chyba ma jakieś znaczenie i mi się to podoba. Szprychy są pięknie równo naciągnięte i nie było żadnych odgłosów skrzypienia na początku , układania się szprych. Koła są sztywne, bardzo łatwo je rozkręcić i to czuć podczas jazdy. za stosowałem do nich opony z dętką, Schwalbe. Jest super.

A teraz o minusach. Bardzo ciężkie zaciski. Podobno aluminiowe ale w porównaniu z tymi które maiałem oryginalnie w moim rowerze, Author Era Pro, to różnica duża. Nie ważyłem a le znowu na rękach było czuć wyraźnie. Po drugie , może to nie wada al mocne zdziwienie, to te koła są made in Romania! Hmmm. I trzecia sprawa to spawy obręczy, jak je zobaczyłem to chciałem dzwonić z reklamacją natychmiast, zkup przez internet. Ale spokojnie wszedłem na stronę Mavica i widze to na zdjęciu i opis, ze to "kosmiczna" technologia. Uspokoiło mnie to ale fakt pozaostaje , że spaw jest okropny ale skoro to działa to...

Bardzo polecam te koła jako alternatywę droższych Maviców.

Ralson

• 4 tygodnie później...
Napisano

Koła przejechały jakieś 500 km. Jak dotąd zero problemów. Toczą się ładnie i jazda na nich to wielka przyjemność.

Napisano

moglbys jakiegos linka zapodac ??....wiem ze sa w zasadzie wszedzie.ale moze wiesz gdzie najtaniej;)

dlaczego akurat te ?

sam sie nad jakimis fajnymi kolkami zastanawiam,wiec mozesz jakis maly elaborat walnac

• 4 tygodnie później...
Napisano

jeździsz raczej po suchym czy błotko też się zdarza ?

ile dałęś za te koła?

i jeszcze jedno...jak możesz to wrzuć zdjęcia tych kółek a najbardziej to by mnie interesowało zdjęcie tego kontrowersyjnego spawu ;)

Napisano

krzyzowanie sie szprych bez ich stykania sie wg opini wiekszosci nie wzmacnia a wrecz oslabia kola a nie skrzypialy i nie dzwonily wlaseni dlatego ze sie nie stykaja ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witajcie po czasie.

Koła sprawują się jak należy. Nic z nimi się nie dzieje.

Sory ale nie wstawię zdjęć bo niestety nie mam możliwości. A o spawie zapomniałem.

Wybrałem te koła bo nie były takie drogie, a ostatnio znowu potaniały, a są dopuszczone do większej wagi jeźdźca a nieco ważę. POza tym nie wyczyniam się a chodziło to by mieć coś dobrego.

Mam zamiar dać je do przeglądu niedługo więc jak już będzie po to dam znać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...