Skocz do zawartości

[Reklamacja] Rock Shox Recon Gold

slaweuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jednak bez blokady tez nie działał poprawnie

Skąd wiesz, że bez blokady nie działał poprawnie? Tego przecież na podstawie tych wypowiedzi nie można stwierdzić, może działał tylko przycisk manetki, a nie następowało zwolnienie blokady... Harfa tego na pewno nie może wykluczyć, więc chce dostać manetkę - nie ma w tym nic dziwnego

Natomiast Harfa wyraźnie napisała, że bez blokady (bo bez manetki) amortyzator działa poprawnie!

Edytowane przez kamfan

A sprawdziłeś czy to jest pełny zakres obrotu tego "kółka". Nie wiem jak w nowych RS, ale w starych wyłączenie/włączenie wymagało większego ruchu niż 1-1,5 cm. Może po prostu blokada się całkiem nie otwierała (albo przez zatartą/uszkodzoną linkę lub przez uszkodzoną sprężynę przy tym "kółku"). Wyślij Harfie tą manetkę, bo dobrze robią, że chcą ją sprawdzić, zobaczą jak działa całość i napiszą co się dzieje...

To jest zdecydowanie lepsze wyjście niż diagnozowanie amortyzatora, którego się nie widzi przez forum i narzekanie na serwis jeszcze bez powodu :P

Edytowane przez kamfan

Nie martw się. Ogólnie Rock Shox to dobre i wytrzymałe amortyzatory więc pewnie da się naprawić i jeszcze się najeździsz. Miałem kiedyś podobną awarię w Reconie Race ale po dłuższym użytkowaniu. Skok skrócił się do 2 cm, a powodem była uszkodzona uszczelka i olej spłynął z tłumika na dół, blokując skok. Naprawili to właśnie w Harfie i było wszystko ok. Naprawa z transportem trwała jakieś 2 tygodnie. Teraz mam od dwóch lat Rock Shox Rebę i nie było żadnej awarii.

Kilka dni temu przewróciłem się na piasku (pustynia Siedlecka) piasku nalecialo do tego tyle ze nie dalo się ruszyć, musiałem wracac do domu z zablokowanym amorem. W domu rozebralem tego pushlocka i wyczyścilem (działa) jednak przekonałem się ze taka manetke można szybko unieruchomic jeżdżąc po piaskach