pawelni Napisano 12 Sierpnia 2014 Napisano 12 Sierpnia 2014 Witam. Mam okazje kupić jak dla mnie promocyjnej cenie Ridley X-Bow 20 na Sorze za 3199 zł. Miał ktoś już ten rower? Jak się sprawuje? Czy warto go kupić, czy jednak rozglądać się za czymś ciekawszym? Proszę o opinie. Pozdrawiam.
erzurum Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 cena atrakcyjna, fajny przełaj, warto kupić.
parmenides Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Jak rozmiar pasuje to bierz. Na forum dla szosowców poszukaj użytkownika Dao. Hookie - to jest przełaj, nie szosa.
pawelni Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 Właśnie zakupiłem za 3199zł, to jest przełaj nie szosówka, nie wiem czym sie dokladnie różni oprocz troche innnej ramy czy grubosci opony no ale
dao Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Różni się inną geometrią ramy, jest to widoczne zwłaszcza w Ridleyach, które mają wysoko umieszczony suport. Do tego ramy przełajowe są krótsza, ale z większą bazą kół niż szosy. Kolejną różnicą jest tak jak wspomniałeś, inny rozmiar opon, więc i prześwity w ramie muszą być większe żeby pomieścić gumy jak i błoto Do tego jeszcze kwestia hamulców, do wyboru: miniV, canti i tarcze. Ogólnie jak ktoś lubi opuścić szosę i wjechać w teren, a nie ma miejsca lub możliwości posiadania dwóch rowerów, to przełaj jest lepszym wyborem niż szosa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.