ralfbutton Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Nowy rower, tylny hamulec obcierał, więc po przeczytaniu sugestii z netu poluzowałem śruby, zacisnąłem klamkę i po tym jak wypłynęło trochę plynu dokręciłem śrubę. Przedobrzyłem Teraz hamuje słabo, prawie wcale Jak podczas hamowania wcisnę klamkę ok3 razy to za czwartym juz w miarę hamuje Jak to poprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inTro84 Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 No to chyba odkręciłeś złe śruby. Do regulacji hamulca luzujesz śruby które mocują zacisk do ramy. Z tego co napisałeś wnioskuję, że wykręciłeś śrubę od płynu hamulcowego zapowietrzając w ten sposób układ. Hamulec trzeba zalać od nowa płynem i odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnypszczelarz Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Rozkręciłeś sobie zacisk i rozszedł się w połowie. Skręcić z powrotem, zalać i odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi