nopel Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam. Posiadam Cana. Jeżdżę nim tak, że wykorzystuję nie więcej niż 140mm skoku, na dodatek ważę jedynie 60kg więc rower cieżko nie ma. Powiedziałbym, że jeżdże w enduro. Chciałbym go odchudzić. Oto specyfikacja: Specyfikacja:Rozmiar ramy 18'' (M)Rama AluminumWidelec Rock Shox Domain 318 UturnTylny amortyzator FOX DHX 4.0Kierownica Funn FlatOut 750mmMostek Truvativ HussefeltSztyca Truvative XR Double ClampSiodło Selle Italia SLRPedały OctaneOne StaticManetki Shimano Deore XTPrzerzutka przednia Napinacz Cloud Perform TwisterPrzerzutka tylna Shimano XT ShadowHamulce Formula ORO K18Dźwignie hamulca --Kaseta/wolnobieg Shimano Deore (CS-HG50-9)Łańcuch KMCKorba Truvativ Hussefelt 2.2Suport Truvativ HowitzerObręcze SUNringlé Equalizer 29Piasty SUNringlé DemonSzprychy DT Swiss Champion 2.0Opony Panaracer Fire XC 2.1 ECODętki CSTRogi --Linki/pancerze Oryginalne CanyonZacisk sztycy CanyonTop Cap IridiumStery Cane Creek zintegrowaneGripy NS Bikes Od czego zacząć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Najwięcej urwie z wagi chyba zmiana amora. Jeśli na nim nie skaczesz to coś bardziej lajtowego pokroju Epicona można by włożyć i urwać ponad kilogram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 zależy ile kasy masz do wydania i czy coś konkretnego przeszkadza Ci w rowerze. z tanich rzeczy można wymienić mostek na coś lżejszego np. Syntace,sztycę na kcnc lub tuningowany thomson masterpiece (w obu przypadkach ~150g zysku),korbę na xtr 970 (~300g zysku),a z większym budżetem wymiana widła,kół czy hamulców. gdybyś był zainteresowany to mam na sell ww korbę pomalowaną proszkowo na czarno.więcej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Okresl ile mozesz przeznaczyc na calosc inwestycji. Napisz co oznacza dla Ciebie enduro, to bardzo roznie rozumiane pojecie. Jezdzisz w gory? Korzystasz z roweru w Lodzi? Wydaje mi sie ze to raczej turystyka w wydaniu na lekko skoro korzystasz z tych opon. Epicon chyba nie wystepuje w wersji ze skokiem 160 mm, a teon RS ma chyba oske 20 mm? Oba amortyzatory maja sprezyne zwojowa, tu mozna uskubac z kilogram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nopel Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Tak, nawet niedługo planuję wypad na telegraf (kielce), a co do typowych gór - jest to w najbliższych planach, niestety jak na razie kasa nie pozwala. Właśnie tez myślałem nad zmianą amora, ale co polecacie? Więcej niż 1000 na amortyzator mieć nie bedę, a to i tak pod warunkiem że uda mi się sprzedać domaina. Wydaje mi się że ok 140 wystarczy. Też rozważam sprzedaż tej ramki, i kupienie czegoś około 140mm. Pytanie tylko kto mi to kupi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 za 1000 nic ciekawego raczej nie kupisz... może po prostu zmiana roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 A ja myślę że np. Epicona kupi, jest tańszy i sporo lżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Epicona do Torqua FR ? Nie ...... Zmiana roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi