Riqar Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Kupilem tydzien temu licznik sigme bc 800 (z dwoma przyciskami niebieskimi na dole) i pierwsze 200 km ladne wszystko chodzilo, ale pozniej najpierw przestal mi pokazywac z jaka jade predkoscia, tzn wyswietlacz mi normlanie swiecil ale podczas jazdy pokazywal mi 0 km\h tak samo bylo z czasem i przebytym dystansem, zatrzymalem sie i sprawdzam, czy wszystko jest ok. Kabelek nie jest ani przerwany ani nigdzie otarty, odleglosc miedzy magnesem a czujnikiem okolo 2 mm czyli ok. Po 10 min sprawdzania i ponownego zakladanai czujnika udalo mi sie jakos zrobic i normlanie dzialalo. Ale neistety po jakiejs 1h jazdy znowu padlo :/, wiec mysle, zrobie w domu. W trakcie jazdy jakos sie naprawil ale jak pokazywla predkosc to najpier bylo 25 czyli niby ok, 2 sek pozniej pojawila mi sie ze jade 13 km/h a nastepne 2 sek pozniej ze znowu jade nromlanie. Jednym slowem licznik mi wariowla, i tak bylo do konca czyli przez jakas 1h. Co moglo byc tego przyczyna???
Kas Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Sprawdź jeszcze raz ustawienie magnesu na sprysze (?) i czujnika na goleni. Poza tym sprawdź styk pamiędy licznikiem a podstawką. Jak nadal będzie źle to licznik w garść, gwranacja + paragon do kiszeni i do sprzedawcy.
tomaaso Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 mi tez jak przyspieszam pokazuje 13 km\h czasami w tym liczniku.. ale nie mam gwaracnji co robic?
Riqar Napisano 4 Lipca 2006 Autor Napisano 4 Lipca 2006 Kas, Kas dzieki za rade, na razie poprawiłem i wszystko dziala, a te wariacje mogly byc spowodowane tym, ze caly czasz (jakies 2h) jechalem na sloncu??
Kas Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Raczej nie. Jeszcze raz sprawdź czy elemnty są doabrze ustawione i przykręcone. Prawdopodobnie od drgań coś się po prostu luzuje.
Riqar Napisano 5 Lipca 2006 Autor Napisano 5 Lipca 2006 Dzieki Kas, poprawilem czujnik tzn dalem go prostopadle do kola a ten mages co jest na szprycha, obkrecilem go troche tak aby nie mial styku i teraz wszystko jest ok, jeszcze raz dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.