Exodiss Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 No tak, ale nie każdemu to pasuje. Dla mnie nie ma tej swobody i zwrotnosci co na 26 MTB. Zakładam z przodu 48 zębów i cienkie opony i wygodnie się jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Obecnie w MTB jest akurat trend na koła 27,5 i 29 cali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco68 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dobrze napisałeś"trend",to tak jak w modzie dziś to jest modne, jutro inne, 26 będzie jeszcze długo, długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Hehe a co mi właśnie z krossa jak do MTB dam cienkie opony i kasetę / korbe jaka zechce? No i pozycja wygodna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Z drugiej strony nie chcesz za dużo wydać a jednocześnie chcesz wymienić opony i napęd, to może lepiej zakupić od razu coś przystosowane do danego typu jazdy Pozycja bardziej wyprostowana (czyli dla większości osób bardziej wygodna) też jest w crossie. Oczywiście można kombinować z mostkiem itp. tylko to kolejne szukanie i wydatki. Tym sposobem to można przerabiać MTB nawet na szosówkę, tylko i tak zawsze coś nie będzie grało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Ale wszystko robi się stopniowo przecież. Jakby cross był dla mnie to bym wybrał crossa ale wole klasyczne MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuwa Napisano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Takie pytanie co lepiej kupić Limber Tiesso ( na przodzie Alivo) czy Limber Tasso (na przodzie Acera) różni je jeszcze parę rzeczy o ,których nie mam pojęcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Oo czemu nikt mi nie wspomniał o Timer Tiesso 26 cali?? Rower bardzo fajny, widze ze nawet 3 lata gwarancji są. Warto się pakować w takiego no name? Kurcze hydraulika i Deore za 1400 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Czasem sam o nim nie wspominałeś w poście nr 4 tego wątku? Deore w tym przypadku to także jest tylko tylna przerzutka, ale za to reszta napędu tylko o oczko niżej, czyli to czego nie uswiadczysz w markowych roweruch w tym przedziale cenowym. Zaoszczędzono oczywiście na kołach, rurkach, siodle i widelcu, ale to nic dziwnego w tym przedziale cenowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Oo czemu nikt mi nie wspomniał o Timer Tiesso 26 cali?? Przecież jest polecony w drugim poście z tego wątku, ja też pisałem, że jest lepszy niż Kands Energy 1300 i odsyłałem do niego po tym, jak stwierdziłeś że wolisz małe koło... Warto się pakować w takiego no name? Tak. Jak przeczytasz jeszcze raz własny wątek, to będziesz wiedział czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exodiss Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Poczytałem sobie w ciągu nocy o tym wynalazku i powiem że jestem zdziwiony. Firma Limber to tak naprawdę Zipp - oni robią między innymi skutery. Zagapilem się i wcześniej tego roweru nie ogarnąłem tylko jakiegoś połamańca. Firma daje 3 lata gwarancji no i mam autoryzowany sklep i serwis dosłownie 12 km od mojego domu Jedyny feler to jest to że żeby mieć nadal gwarancję trzeba co rok robić płatny przegląd ale to przeboleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.