Zangetsu Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Witam, pilnie poszukuję butów na "sztywnej" podeszwie (nie turystyczne) pod zwykłe spd (nie sl) gdziekolwiek na terenie aglomeracji Warszawskiej najlepiej poniżej 200 zł Patrzyłem po sklepach internetowych, ale widać sezon w pełni bo wszędzie pustki i brakuję rozmiarów... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Sztywna podeszwa za mniej niż 200zł to nierealna sprawa. Najbliżesz cenowo będą np. Shimano M087, ale nie nazwałbym ich podeszwy szczególnie sztywną. Na pewno atakuj buty z klamrą, boa lub innym skutecznym systemem wiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 znalazłem buty SH-R064 poniżej 200 zł; co o nich sądzicie? planuje zakup pedałów a520 lub a530 (czymś się różnią?); tamte buty mają możliwość przykręcenia bloków zarówno zwykłe spd jak i spd sl więc powinno działać? czy rozmiary butów shimano są kompatibilne; tnz. jak przymierzałem gdzieś w sklepie buty shimano (mtb) i pasował 41 to w innym modelu taki sam rozmiar też powinien pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 To są buty szosowe z możliwością montażu zwykłych bloków SPD. Więc jeśli chcesz używać ich choć trochę poza samą jazdą na szosie to raczej się nie nadadzą. Dlatego że mają całkowicie płaską podeszwę i chodzenie z wystającym blokiem na pewno nie jest wygodne a w terenie też za dobrze się nie sprawdzą. Co do pedałów to po zdjęciu widzę że chyba jedyna różnica to to, że a530 ma wystające elementy po stronie platformy. Ale czy jest to jedyna różnica, to do końca pewny nie jestem. Ale na pewno są to pedały bardziej szosowe niż MTB i przeszkadzać może to, że tylko po jednej stronie jest mocowanie bloku. I jednak bardziej chyba proponował bym zwykłe 520 bądź 540. Ale co do samego sklepu to warto zobaczyć co mają na miejscu w tym sklepie http://rowery-happy.pl/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Jeśli chodzi o pedały to chciałbym kupić dwu-funkcyjne (z jednej strony spd a z drugiej platforma) i zastanawiam się czy oba modele mają platformę z drugiej strony czy tylko a530 (rower pożyczam innym osobom więc coś platformowego muszę mieć, a podobno jest to lepsze rozwiązanie niż nakładki) a co do butów to: - "po bułki" mogę skoczyć w zwykłych w związku z platformową stroną - i tak praktycznie wszędzie jeżdżę z sakwami więc wożenie bucików na zmianę nie jest problemem (szczególnie że w mtb raczej cały dzień po np. uczelni i tak bym nie chodził) a do tego są w znośnej cenie więc wydaje mi się (jeszcze nie jeździłem z spd) że będą dość dobrym wyborem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zangetsu Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 jeszcze jedno pytanko: czy aby używać butów SH-R064 z gejami pod zwykłe spd należy użyć jakiś specjalnych adapterów? zdaje sobie sprawę że są to buty typowo do jeżdżenia; ale przejść kilka metrów do spożywczaka przy trasie albo przeprowadzić przez kawalątek kocich łbów/piasku/błota pewnie się da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.