Skocz do zawartości

[piasta] jakie łożyska przedniej piasty do Rockrider FR6 EVO ?

TommyNWPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich , potrzebuję się dowiedzieć jakie są łożyska przedniej piasty w Rockrider FR6 EVO i czy można je dostac gdzieś poza Decathlon"em czy tylko tam w serwisie , pozdrawiam !

• Mod Team
Napisano

masz dwa sposoby - albo podajesz nam jaką masz tam piastę wraz ze wszelkimi numerami(lub też sam szukasz), albo demontujesz piastę i mierzysz łożyska suwmiarką.

Najczęściej łożyska mają wymiar 20x37x9 mm czyli średnica wewnętrzna x zewnętrzna i szerokość. oznaczenie 6904 2RS.

kosztują grosze choć proponowałbym by były co najmniej firmy Craft i koniecznie 2RS 

Jak wymienić znajdziesz w sieci. No i co ważne - te same łożyska w sklepie rowerowym będą kosztowały 5 czy nawet 6 razy tyle co na allegro - wnioski są proste ;)
Po demontażu będziesz miał symbol na uszczelce łożysk i takie musisz szukać

Napisano

To jest piasta na na ośce 20mm (RST Storm) tyle wiem :/ A jak oddałem to serwisu w mieście to mówili że nie wiedzą co to za łożyska i gdzie je kupić (podobno jakieś nie typowe, wyczytałem w opisie roweru że jakieś ekranowane nwm co to znaczy) więc odesłali mnie do Decathlon'u. Dlatego pytam o łożyska dokładnie do tego modelu. Dzięki za odpowiedź ^^

• Mod Team
Napisano

słuchaj większość piast ma standardowe łożyska. Wybij łożysko i odczytaj symbol - coś wynajdziemy. W Decathlonie słono Ci za nie zaśpiewają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...