Skocz do zawartości

[rower] Jaki rower górsko szosowy ?

IdzieGrzesPrzezWies

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zamierzałem kupić rower szosowy ale równie dużo co po drogach jeżdżę po górach. Dowiedziałem się że dobrym rozwiązaniem będzie kupno roweru górsko szosowego... Czy to prawda ? Jeśli tak to z jakiej firmy do 1000zł ? Aby miał dużą ilość ząbków w przodzie min.48 

Napisano

tak, to prawda, świetny pomysł.

rower górsko-szosowy świetnie będzie spisywał się na asfaltach jak i w trudnym górskim terenie.

Powodzenia.

Napisano

Tak jak wspomniał hadess rozejrzyj sie za rowerami crossowymi.

Ewentualnie jeśli jeździsz intensywnie to pomyśl o rowerze przełajowym, ale za 1000 zł to tylko używka.

Napisano

Niedawno za 1500zł kupiłem rower na osprzęcie deore/alivio. Jdynie korba to chyba acera i klamki tektro. 27 przełożeń, największe z przodu 48, najmniejsze z tyłu 11, więc prędkości Ci nie zabraknie. Nie wiem tylko gdzie mieszkasz, ten sklep jest w Wołowie i chyba w obornikach śląskich.

Napisano

Przepraszam, że się wtrącam w te niezwykle interesujące dywagacje, ale muszę zapytać...Jak wygląda rower górsko-szosowy? :huh:

Opony 26x2,25 nabite do 5 barów, baran na kierownicy, baran na siodełku...

A autorowi radze zbierać fundusze na karbonowe kolana skoro tak bardzo potrzebuje takiego przełożenia jak 48:11

Napisano

Jeżdżę kompletnie amatorsko i korzystam z 48/11 choć przyznać trzeba że sporadycznie. Głównie przy dłuższych zjazdach. Tak więc nawet dla amatora takie przełożenia bywają przydatne. To jak z prezerwatywą, lepiej mieć i nie potrzebować, niż potrzebować i nie mieć ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...