Amadeusz Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Szukam do swojego roweru zestawu hamulcowego i jedyny warunek jaki sobie postawiłem to klamki dual control. Znalazłem na allegro kilka zestawów(P+T) ale o tym nie znalazłem nic konkretnego: http://allegro.pl/tanio-nowe-shimano-hone-br-m601-m600-kpl-p-t-3x9-i4497291568.html Ktoś ma lub widział jak działają te hamulce? Czy to w ogóle dobre rozwiązanie do jazdy po górach i leśnych ścieżkach? Czy lepiej osobno kupić hamulce a osobno manetki? Dzięki za rady. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Amadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Sh już chyba nie produkuje tej grupy, z tego co kojarzę to kiedyś był to odpowiednik LX, ale do trochę cięższych niż xc zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Shimano Hone to już nie produkowana grupa Shimano przeznaczona do Enduro . Moim zdaniem nie warto , lepiej kupić M675 bez DC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Czy to w ogóle dobre rozwiązanie do jazdy po górach i leśnych ścieżkach? Czy lepiej osobno kupić hamulce a osobno manetki? Dzięki za rady. Gdyby to było dobre rozwiązanie, to Shimano nie wycofało by się z niego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Pzecież napisane jest że warunkiem zakupu jest DC. Brać ,kupować i montować,tym bardziej za 330 zł komplet.Toż to taniocha jak za nowiutki set. Klocki M06 (po 40zł na koło) są godne polecenia (mam i używam-hamulce są mocne). I nie doradzajcie tu zakupu slx-ów za 6 stów bo jeszcze trzeba manetki za jakieś trzy stówy obstalować. Jeśli komuś pasuje zmiana biegów klamką to co komu do tego? Ja bym brał tym bardziej że w swoim czasie SH Hone sroce spod ogona nie wypadło. A że trochę poleżało w pudełku? Przecież myszy tego nie pogryzły.... Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez ronina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Warunkiem zakupu jest DC, pod warunkiem, że są dobrym rozwiązaniem, samo Shimano uznało, że nie są dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 10 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 A jak wygląda wygoda obsługi DC przy przerzutce z normalną sprężyną? Z tego co pamiętam to do DC zawsze polecana była odwrotna sprężyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeusz Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Tu jest ten plus, ze zestaw nie jest drogi, klocki są tanie a niczego profesjonalnego nie potrzebuję. Jest jeszcze drugi zestaw nieznacznie droższy ale według mnie ma chyba za krótkie przewody jak na mój rower. http://allegro.pl/klamki-hamulce-hydrauliczne-shimano-deore-br-m535-i4494481540.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 A ten zestaw ? http://allegro.pl/hamulce-st-m585-shimano-lx-disc-nowe-i4495480717.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Toż to przeca prawie to samo.Wybierz zestaw z metalikami M06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Ostatnie DC były chyba XT 770. można zakupić przerzutkę rd m770. DO tego zestawu jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeusz Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Zamówiłem sobie ten zestaw. Dzięki za pomoc. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez Amadeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LIM Napisano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Cześć mam proble kupiłem klamki dualcontrol XTR i chcę je połaczyć ze szczękami Magura HS33 da się próbował ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi