Skocz do zawartości

[rower] proszę o opinie

allen03

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://allegro.pl/super-focus-black-hills-9slx-blokada-w-kierownicy-i4493462548.html chyba najsłabszy osprzętem, za to dobry amortyzator

http://allegro.pl/super-focus-cypress-9-slx-blokada-hydraulika-i4493132682.html dobry sprzętowo, trochę gorszy amortzator, mocne hamulce (przynajmniej tarcze, bo o zaciskach nic nie napisał, możliwe, że słaba korba

http://allegro.pl/super-focus-cypress-9-slx-blokada-hydraulika-i4493132682.html najlepszy sprzętowo, ale sprzedawca trochę za bardzo go wychwala (xt wcale nie jest najwyższą grupą shimano, jest jeszcze xtr), mało popularne hamulce - v-breke'i hydrauliczne, raczej bym ich unikał.

Napisano

Warto, sprzęt jako nowy wart inimum 3000. Sprawdź tylko czy rozmiar ramy Ci pasuje i przygotu kilka stówek na EWENTUALNE drobne poprawki. Po zakupie najlepiej rozkręć wszystko co potrafisz, nasmaruj i skręć ponownie.

Napisano

Nie bedę pisał za ile ten rower chcę mi sprzedać znajomy żeby nie robić auto sugestii ... Liczę na wiedzę forumowiczów za ile mogli by max kupić oraz krótkie opinie na temat podzespołów, trwałości ,stosunku jakości do ceny, itp.

Moja waga 93 

Wzrost 183 

Wiedza na temat rowerów: 0,1

Ja sam jeżdżę na Kross hexagon x1 ten rower skrzypi, piszczy ,płacze jak nim jadę a dużo nie zdążyłem najeżdzić sie bo może z 1000 km_ ale kosztowął tylko 1000zł itp.taka moja opinia na temat HX1

A rower który znajomek mi proponuje to .... cieżko znależć opinie na temat firmy Focus sam powiedział mi że jest lepszy od Gianta !!!

Rama : Aluminiowa Focus Black Raider LTD Disc

Amortyzator : Rock Shox Dart 3 z blokadą i regulacją

Manetki : Shimano Deore Lx 3x9 SL-M580
Korba :  Shimano Deore XT FC-M770 długość ramion 175mm
Przerzutka przednia : Shimano Deore XT FD-M751
Przerzutka tylnia : Shimano Deore XT RD-M772
Hamulce : Hydrauliczne Avid Juicy Three z tarczami 185 i 160
Kaseta: Shimano DEORE XT CS-M770

Mostek : FSA

Kierownica, sztyca, siodełko : Concept

Opony : Schwalbe 26cali

Z góry dziękuje za Opinie mam nadzieje że nie spam 

Napisano

Czyli do jakiej kwoty ten rower można było by kupić ??:D rower jest nie zniszczony w paru miejscach przetarty opony prawie nowe

Tylko słyszałem ze napęd deore Xt jest czuły i trudny w regulacji tak samo jak hamulce avida.

Napisano

Ciężko mi tak powiedzieć, bez zobaczenia roweru na żywo, myślę, że do 2000 będzie bezpiecznie, chociaż nie twierdzę, że nie jest wart więcej. Deore XT to druga od góry klasa Shimano więc masz już tam wysoką jakość.

Napisano

NO  nie całe 2000 zł , rower ładny zadbany dbał o niego ziomek i che kupic downhillowy dlatego wymienia.  tylko trochę sie boję 

Bo niewiem czy bedzie mnie stac na serwisownie tego roweru {moj kross można naprawić śrubokrętem wszystko tanie i plastikowe } a tu już  odpowietrzanie hamulców, czuły napęd , tarcze klocki , itp

Czyli podzespoły nie są najgorsze , A lepsza marka jest od Gianta bo myślałem też nad giantem TALON 27.5 5 daja gwarancje dożywotnia na ramę.

Napisano

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem Twój post, ale mogę Ci powiedzieć, że marka w świecie rowerowym nie jest tak ważna, trzeba patrzeć na podzespoły, a nie na napis na ramie. Dożywotnia gwarancja jest dobra, ale jeśli rama nie ma mechanicznych uszkodzeń i nie będziesz jej katował, to prawdopodobieństwo, że się z nią coś stanie nie jest duże. Jeśli chodzi o koszty , to faktycznie będą większe, ale jeśli będzisz rower szanował, to ograniczą się do wymiany łańcucha co kilka tysięcy kilometrów, opon i kasety. Jeszcze jedno, jakbyś mógł to wrzuć jakieś fotki tego roweru (zwłaszcza korba i kaseta), sprawdź, czy łańcuch nie przeskakuje jak się go mocno dociśnie (wtedy trzeba wymienić łańcuch i kasetę), zobacz czy coś nie ma luzów itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...