Skocz do zawartości

[2500 - 4000 PLN] rower crossowy 28"

D14V3L

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Romet najlepiej wypada osprzętowo poza tymi promaxami <_<  W sumie żeden z tych rowerów nie ma dobrych hamulców, jedynie shimano w evado są w miarę dobre. Ja bym wybierał pomiędzy krossem a rometem z wiekszym naciskiem na tego orkana ze względu na wagę. Jeszcze porównaj sobie geometrię wszystkich rowerów. 

Napisano

Dzięki. A co masz na myśli pisząc o niezbyt dobrych hamulcach? Teraz mam Avid Juice 3 i nie narzekam. Czy te w crossach będą gorsze?

Napisano

Są to hamulce z dolnej półki więc modulacja tych hampli nie będzie najwyższych lotów, nawet nie wysokich ale hamowac będą. Do crossa nie potrzebne sa hamulce takie jak do mtb, więc nie ma co się martwić. Jeżdzę na elixirach 9 więc mam trochę takie skrzywienie co do niższego osprzętu. Ja brał bym tego rometa :)

Napisano

Jeszcze raz dzięki. Chyba zdecyduję się na tego Rometa. Faktycznie przy crossie wymagania co do hamulców są trochę mniejsze.

Jedyna obawa jaką mam związana jest z jakością ramy. Czy nie będzie z nią problemów. Czy są jakieś zastrzeżenia co do ram Rometa?

• 5 tygodni później...
Napisano

Rozumiem, z tym Radonem średnio mi się uśmiecha ściagać go z DE. Co powiecie na taki treking zamiast crossa za 2700 zł. Osprzęt: przód + tył XT, piasty LX, hamulce Magura? Rower nowy z 2012 roku.sJP7Tj.jpg

Napisano

W sumie jest nawet opłacalny,  przerzutki XT manetki chyba też będą XT :icon_question:  ale pewności nie mam, hamulce tarczowe, dynamo w piaście, dobre opony. amortyzator nie jest powietrzny ale na pewno juz coś będzie amortyzował. Skąpy trochę opis, więc trochę ciężko porównać go z Radonem.  Za tego Scarta 7.0SE wydałbyś ok. 3300 zł ma zdecydowanie lepszy amortyzator, ma dobre koła, przerzutki XT, manetki deore, dla mnie Radon jest korzystniejszy ale jak nie interesuje Cię zakup w Niemczech to ten Diamant też jest dobrym rowerem. Jak Ci się podoba to go bierz, nie powinieneś na niego narzekać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...