Skocz do zawartości

[wyprawa] Greenways Kraków- Wiedeń, 22.08-31.08

Lopciak

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :)

W sierpniu pojawiła się niespodziewana szansa na urlop i postanowiłam spędzić go na dwóch kółkach.

Termin: maksymalnie 22.08- 31.08

Planowana trasa: Skoczów (niedaleko Cieszyna, ja dojeżdżam pociągiem z Poznania)-Wiedeń, w drodze powrotnej dopuszczam możliwość przejazdu pociągiem z Czech, żeby wyrobić się na 8 do pracy w poniedziałek :) Zależne jest to od tempa w jakim dojedziemy.
Trasa zgodna z Greenways Kraków- Morawy- Wiedeń, startując ze Skoczowa trasa do Wiednia to około 550km.

Dystans dzienny: około 70-80km (interesuje mnie spokojna jazda, ze zwiedzaniem ciekawych miejsc po drodze).

Noclegi: niestety nie posiadam nadającego się namiotu, więc pozostają jak najtańsze noclegi w okolicy trasy, jednak jestem otwarta na spanie "na dziko"

Wyżywienie: we własnym zakresie- jak kto woli i lubi :) ja preferuję wersję budżetową

Trochę o mnie: studentka, 21 lat, miłośniczka muzyki i wypraw górskich, na tego typu wyprawę szykuje się po raz pierwszy, wcześniej podróżowałam z sakwami jedynie weekendowo.

Jeżeli jesteś zainteresowany/a to pisz śmiało :) Konkrety dotyczące trasy są jeszcze do ustalenia.

Pozdrawiam,

Ala :)

Dość ciekawa propozycja. Czasu zostało niewiele, ale jakoś mnie kusi ta trasa. Propozycja nadal aktualna? Jak z Mapami? Buszowałem chwilę w internecie to jedyne co znalazłem na ich stronie to... kreskę przez Czechy. Jak na mapę- dość nieczytelna ;) Gógiel jak mu wpisałem te mieściny to 350km pokazuje, czyli tak naprawdę którędy leci ta trasa?

http://www.openstreetmap.org/relation/2110268#map=10/48.2366/16.6745

Ta mapka wygląda bardzo obiecująco.

Faktycznie, bezpośrednio do Wiednia mamy 350, ale po drodze są fakultatywne pętelki do zrobienia. W zależności od pogody i nastroju można je przejechać albo kierować się wprost do Wiednia (z możliwością powrotu do Polski też na rowerze) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...