Lopciak Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Cześć W sierpniu pojawiła się niespodziewana szansa na urlop i postanowiłam spędzić go na dwóch kółkach.Termin: maksymalnie 22.08- 31.08Planowana trasa: Skoczów (niedaleko Cieszyna, ja dojeżdżam pociągiem z Poznania)-Wiedeń, w drodze powrotnej dopuszczam możliwość przejazdu pociągiem z Czech, żeby wyrobić się na 8 do pracy w poniedziałek Zależne jest to od tempa w jakim dojedziemy.Trasa zgodna z Greenways Kraków- Morawy- Wiedeń, startując ze Skoczowa trasa do Wiednia to około 550km.Dystans dzienny: około 70-80km (interesuje mnie spokojna jazda, ze zwiedzaniem ciekawych miejsc po drodze).Noclegi: niestety nie posiadam nadającego się namiotu, więc pozostają jak najtańsze noclegi w okolicy trasy, jednak jestem otwarta na spanie "na dziko"Wyżywienie: we własnym zakresie- jak kto woli i lubi ja preferuję wersję budżetowąTrochę o mnie: studentka, 21 lat, miłośniczka muzyki i wypraw górskich, na tego typu wyprawę szykuje się po raz pierwszy, wcześniej podróżowałam z sakwami jedynie weekendowo.Jeżeli jesteś zainteresowany/a to pisz śmiało Konkrety dotyczące trasy są jeszcze do ustalenia.Pozdrawiam,Ala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltreq Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Dość ciekawa propozycja. Czasu zostało niewiele, ale jakoś mnie kusi ta trasa. Propozycja nadal aktualna? Jak z Mapami? Buszowałem chwilę w internecie to jedyne co znalazłem na ich stronie to... kreskę przez Czechy. Jak na mapę- dość nieczytelna Gógiel jak mu wpisałem te mieściny to 350km pokazuje, czyli tak naprawdę którędy leci ta trasa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lopciak Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 http://www.openstreetmap.org/relation/2110268#map=10/48.2366/16.6745 Ta mapka wygląda bardzo obiecująco. Faktycznie, bezpośrednio do Wiednia mamy 350, ale po drodze są fakultatywne pętelki do zrobienia. W zależności od pogody i nastroju można je przejechać albo kierować się wprost do Wiednia (z możliwością powrotu do Polski też na rowerze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltreq Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Co do noclegów masz obadane jakieś punkty przy trasie? No i czy ktoś jeszcze jest zainteresowany tą trasą czy tylko mnie tak to kusi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oachim Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Ja także może byłbym zainteresowany wyjazdem. Przy czym, jestem wolny od 25.08, więc jeśli wyjechalibyście 22.08, to łapałbym Was w trasie. Są jeszcze inni chętni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mslaug Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 A jaką muzykę lubisz? Chyba się piszę, po spalnonych planach na inny trip na takowy też bym się chętnie wybrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lopciak Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Sprawa już zamknięta, uzbierała się 4-osobowa ekipa, a w więcej osób trudniej podróżować :/ Pozdrawiam PS: Muzykę każdą, ale głównie rock i te klimaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mslaug Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Definitywnie? Jedna osoba w tą, czy w tamtą Ale nie, serio, mogę zabrać namiot 2-osobowy. No a jak nie to: "Szerokości, przyczepności!" PS: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.