nijjo Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Rower zawiera "jedną tarczę; 6 przełożeń". Chciałbym jeździć szybko (tylko asfalt). No to wydaje mi się, że potrzebne są do tego opony + korba. Aby jechać szybko na tym rowerze, korba z przodu powinna być - wydaje mi się wielka jednorzędowa? Czy da się to jakoś sprawdzić ile ma ząbków fabrycznie? Nie widzę tam nic w opisie. Czy ewentualnie mógłbym w jej miejsce wstawić jakąś najzwyklejszą korbę np 46 lub 48, taką jak na zdjęciu? Rower: http://www.decathlon.pl/rower-gorski-kemmel-man-id_8294692.html Przykładowa korba: Wybaczcie jeśli to co piszę jest nielogiczne albo śmieszne, jestem strasznym laikiem na razie
farmer Napisano 8 Sierpnia 2014 Napisano 8 Sierpnia 2014 To chyba kiepski wybór na jazdę po asfaltach. Generalnie widać że rower jest nastawiony na niską cenę. Jest ciężki i słabo wyposażony koła podejrzewam też będą ciężkie a to jest ważne do szybkiej jazdy. Na asfalt to raczej rowery na kołach 28 cali. No chyba ze liczy się cena to co innego
ska3ka Napisano 17 Sierpnia 2014 Napisano 17 Sierpnia 2014 Nie jest ciężki, waży 13,8 kg. Skłaniam się do zakupu, nijjo, kupiłeś w końcu ten rower?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.