Boqler Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Dzis jak wracalem do domu probowalem zlokalizowac co to moze byc, dokladniej to wyglada tak: Jak jade z tylu cos trzeszczy, w rownych odstepach, glos to tak jakby ocieraly klocki o opone ale to nie to bo bez klockow jest to samo. Dziwne jest to ze jak przejade srednio 5km dopiero wedy zaczyna obcierac, i tylko jak siedze na rowerze. Probowalem sprawdzic co to trzeszczy w garazu, ale jak zsiadlem i krecilem korba z 30min to nic nie trzeszczalo, usiadlem na rower przejechalem z 4km i znowu. Jak pedaluje to slychac to glosniej, jak przestane pedalowac to mniej to slychac i w dluzszych odstepach. Trzeszczy to w rownych odstepach, tak jakby felga byla zgieta i obcierala o cos w jednym miejscu ale to tez nie to bo sie dokladnie przyjrzalem. Troche namieszalem Czym to moze byc spowodowane? Juz nie mam pojecia co to moze byc, moze ktos z was ma jakis pomysl ? Dalem to jako naped, ale nie jestem pewnien, jednak musialem cos wpisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 No moze jakas wrozka znajdzie sie na forum ;] Zdecydowanie lepiej jak dasz rower do serwisu albo pokarzesz komus bardziej obeznanemu - bo tak to mozna strzelac co jest nie tak. W serwisie samo sprawdzenie nic nie powinno kosztowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Hmmm...no to faktycznie trzeba być wróżką żeby ci odpowiedzieć . A powiedz mi na jakim przełożeniu masz tylną przerzytkę jak trzeszczy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dualowiec Joe Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 hmmm felga... czy ty aby na pewno mowisz o rowerze? ok teraz na serjo. Jak zakladasz temat to popatrz najpierw na forum czy juz takiego nie ma zalozonego poniewaz pod Twoim tematem kolo wyskoczyl z takim samym pytaniem "co mi trzeszczy"?? idz do servisu i zrob przeglad w rowerze za 50 zl w ten sposb przynajmniej bedziesz mial wszystko elegancko zrobione. cu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boqler Napisano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Moze i tak zrobie, ze pojde i mi sprawdza GZA20 na kazdym przelozeniu trzeszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dualowiec Joe Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 jak odbierzesz od n ich rowca albo powiedza Ci co jest nie tak to daj znac cu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boqler Napisano 6 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Hehe, dalem rower do serwisu, pokrecili cos tu cos tam, z 3h minelo i powiedzieli ze nie wiedza co to jest Mowia ze pewnie cos z napedem ale dokladnie nie moga zlokalizowac, heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dualowiec Joe Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 niestety Ci servisanci sa czesto nieudolnymi czlowiekami zalatwia sobie robote przez kumpla a potem sie ucza automatycznie wiele rzeczy psujac a potem Ci wciskaja kit ze bylo zepsute i plaicsz kase ale trudno najlepiej jest nauczyc sie wszystkiego i samemu robic... nie ejst wkoncu tego tak wiele :]... cu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacprzaki Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Panowie mam to samo,tyle ze moj rowerek to GF Wahoo.Rower ma 2 dni,przejchalem moze ze 150 km i zaczelo cos obcierac-obiaw identyczny jak u Boglera,z tym ze ja doszedlem coz to jest-przy kreceniu pedalami do tylu w kasecie cos obciera,brzmi jak piasek czy jakies takie podobne ustrojstwo.Jezeli z tylu i w kasecie to co to moze byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 -Bębenek w piaście (dostał się piasek i trze o kulki) -Źle ustawione przrzutki -suport (ale to raczej nie to) Albo to kwestia dotarcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.