Skocz do zawartości

[naped] Cos obciera

Boqler

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis jak wracalem do domu probowalem zlokalizowac co to moze byc, dokladniej to wyglada tak: Jak jade z tylu cos trzeszczy, w rownych odstepach, glos to tak jakby ocieraly klocki o opone ale to nie to bo bez klockow jest to samo. Dziwne jest to ze jak przejade srednio 5km dopiero wedy zaczyna obcierac, i tylko jak siedze na rowerze. Probowalem sprawdzic co to trzeszczy w garazu, ale jak zsiadlem i krecilem korba z 30min to nic nie trzeszczalo, usiadlem na rower przejechalem z 4km i znowu. Jak pedaluje to slychac to glosniej, jak przestane pedalowac to mniej to slychac i w dluzszych odstepach. Trzeszczy to w rownych odstepach, tak jakby felga byla zgieta i obcierala o cos w jednym miejscu ale to tez nie to bo sie dokladnie przyjrzalem.

Troche namieszalem ;) Czym to moze byc spowodowane? Juz nie mam pojecia co to moze byc, moze ktos z was ma jakis pomysl ;) ?

Dalem to jako naped, ale nie jestem pewnien, jednak musialem cos wpisac :)

No moze jakas wrozka znajdzie sie na forum ;]

Zdecydowanie lepiej jak dasz rower do serwisu albo pokarzesz komus bardziej obeznanemu - bo tak to mozna strzelac co jest nie tak. W serwisie samo sprawdzenie nic nie powinno kosztowac.

hmmm felga... czy ty aby na pewno mowisz o rowerze? :):D ok teraz na serjo. Jak zakladasz temat to popatrz najpierw na forum czy juz takiego nie ma zalozonego poniewaz pod Twoim tematem kolo wyskoczyl z takim samym pytaniem "co mi trzeszczy"?? idz do servisu i zrob przeglad w rowerze za 50 zl w ten sposb przynajmniej bedziesz mial wszystko elegancko zrobione. cu

niestety Ci servisanci sa czesto nieudolnymi czlowiekami :D zalatwia sobie robote przez kumpla a potem sie ucza automatycznie wiele rzeczy psujac a potem Ci wciskaja kit ze bylo zepsute i plaicsz kase :) ale trudno najlepiej jest nauczyc sie wszystkiego i samemu robic... nie ejst wkoncu tego tak wiele :]... cu

Panowie mam to samo,tyle ze moj rowerek to GF Wahoo.Rower ma 2 dni,przejchalem moze ze 150 km i zaczelo cos obcierac-obiaw identyczny jak u Boglera,z tym ze ja doszedlem coz to jest-przy kreceniu pedalami do tylu w kasecie cos obciera,brzmi jak piasek czy jakies takie podobne ustrojstwo.Jezeli z tylu i w kasecie to co to moze byc??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...