Skocz do zawartości
  • 0

Czyszczenie

Gość Janek

Pytanie

Napisano

Witam,

Na wstępie chciałbym przeprosić za wtykanie takiej banalnej i powtarzającej się rzeczy ale jest mi to bardzo potrzebne.

Ostatnio kupiłem sobie rower B'twin rockrider 340 i mam kilka pytań. Ogólnie rower był kupiony jako nowy i ma teraz około 800 km przebiegu. Jak oceniacie ten rower?(w kwestii modelu)  Ale teraz do rzeczy: Chciałbym go dobrze przeczyścić i ustawić. Przerzutki już zostały ustawione ale problem jest z wyczyszczeniem. Macie jakieś porady dla takiego kompletnego laika jak ja? Co do czyszczenia napędu zależy mi na tym aby go nie zdejmować tj. łańcucha  i innych elementów. Nie słyszę żadnych zgrzytów, pisków ale wolałbym się tym zająć. Wiec podsumowując prosiłbym bardzo o kilka porad dotyczących czyszczenia roweru (ogólnie jak i napędu tak by go nie demontować) oraz jakieś osobiste opinie na temat tej maszynki :)

Pozdrawiam Janek

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak nie chcesz rozpinać łańcucha i bawić się z benzyną, to możesz nalać ciepłej wody i płynu do mycia naczyń - potem wziąć jakąś szczotkę i zacząć szorować kasetę tak aby obracał się łańcuch. W ten sposób, usuniesz trochę syfu z łańcucha i kasety. Potem już samą wodą spłukać pianę z napędu i wytrzeć go ładnie do sucha. Na koniec posmarować jakimś olejem do łańcuchów rowerowych. A co do rowery to słaby, jak nie będziesz nim wiele jeździł to jeszcze szansa że się zaraz nie rozsypie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...