Skocz do zawartości

[kamera]Kamery z Chin

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2i regulaminu

Bardzo ciekawe - szukałem i tych konkretnie nie znalazłem :002:  Ludzie prawie zawsze kupowali kamerki w PL, Ktos raz sugerował Mobius (ebay), ale IMO to kombinowanie - trzeba dokupic osobno obudowę, uchwyt na rower i wymyślać zasilanie z dużego powerbanku lub dynama w piaście

Ta z wyświetlaczem jest dostępna w Polsce za prawie 500 zł http://www.sempler.pl/pl/p/Sportowa-Kamera-Eagl-Eye-HD119-Pilot/523 (w Chinach niecałe 70 USD)

Napisano

Mobius, SJ4000 - te królują i tych szukaj w wyszukiwarce forumowej. Kupić można i z PL i z Chin.

Cokolwiek wybierasz to nie patrz tylko na parametry. Poszukaj testów i sampli. Teraz jest tryliard kamer sportowych 1080p... z czego duża część to złom.

Napisano

Kształt kamery to jej najmniej istotny parametr. Tym niemniej rozumiem bo mi kamery typu bullet też się podobają. Niestety nie znam dobrej i taniej.

Z polecanych kamer typu "action" są jeszcze: Innov C1, TCL SVC200, Liquid Image EGO.

Różne przedziały cenowe.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL9AE23A7F0C9FDC91
Tu jest sporo przetestowanych z czego większość z wynikiem negatywnym.

Napisano

Osobiście nie polecam chińczyków, nie mam pojęcia jak się nazywa ta moja, wiem że miała nagrywać w jakości 720p.

Oczywiście nagranie wygląda beznadziejnie, szczególnie jeżeli chodzi o kolorystykę, a jakość nagrania jak z komórki z aparatem 2mp

Ale to nie było najgorsze, ponieważ można nią było nagrać max 10 min filmu i bateria padała,

Jedyne do czego mi się przydała to na zawodach driftingowych, postawiłem ją na środku ulicy jak latali bokiem, ujęcia całkiem fajne i gdyby ją przejechali to nie było by mi jej szkoda.

Napisano

Popełniłeś błąd przy zakupie. Chińczycy robią rewelacyjne kamerki jak i totalny szajs (z oszukanymi parametrami). Nie należy wrzucać wszystkiego do jednego worka.

Dlatego non stop piszę o tym by kupować tylko kamerki mające dobry review w necie, próbki plików itd.

Napisano

Mam i polecam Mobiusa z szerokim obiektywem, mocowania pasują od gopro. Na duży plus jest wielkość tej kamerki, mniej więcej jak pudełko zapałek. Bateria pozwala na nagranie 80 min w 1080p.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...