Skocz do zawartości

[rama] Wymiana Unibike Mission

malyr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam rower Unibike Mission model 2010 rama 21" z której rozmiarem mam problem przy wzroście 178 cm. Przy "niedzielnych" wycieczkach nie było problemu, teraz trochę więcej czasu spędzam na rowerze i nie jest mi komfortowo. 

Jakiś czas temu wymieniłem cały osprzęt z grupy Shimano Deore M610 (3x10) dodatkowo tylne koło z piastą. 

Szukam ramy w rozmiarze 18", znalazłem ciekawą Koba Racetool niestety nie ma już wersji v-brake/disc.

Macie może jakieś inne propozycje? 

Napisano

Chyba źle wystartowałem bo od wymiany osprzętu. Powinienem na początku wymienić ramę i budować resztę pod nią.

Celował bym w rame do 1000zł

Napisano

Chcesz nowa, używaną?

Pasuje Ci dłuższa rura pozioma czy krótsza??

Jak masz możliwość to się przymierz do paru rowerów w tym samym rozmiarze ale z różna geometrią, długością poziomej rury bo znowu możesz mieć problem z dopasowaniem, 

Boplight sport ma np. w rozmiarze 19 'poziomą 550 mm scott scale ma bodaj 620 mm(lecę z głowy) także są spore różnice dla rozmiaru 19" ale przy 18 "jest podobnie.

Napisano

Rama zakupiona. Koba Racetool 18" pod koła 26". Coś wspaniałego. Dużo lepsza zwrotność. Czuje różnice w wadze. Nie wiem czy to podświadome ale jest i szybciej:)

Jeszcze zostało parę elementów do wymiany ale wszystko w swoim czasie.

post-141916-0-20945500-1408051298_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...