xms Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 dzięki,jeździłem już na "żyrafach", a teraz mam pod tyłkiem rower nad którym panuje. Nie mniej jednak gratuluję wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKloc Napisano 16 Września 2014 Udostępnij Napisano 16 Września 2014 witam, może najpierw się przedstawię z racji że jestem na tym forum od niedawna, mam na imię Tomek i podobnie jak Wy uwielbiam rowery Jeżdżę dość dużo na rowerze dlatego postanowiłem wziąć udział w maratonie mtb by przeżyć super emocje w tej przygodzie, ale żeby moc wziąć udział w zawodach potrzebuje waszej pomocy z zakupem roweru. Jako że jestem praktycznie zdecydowany na zakup GC AL SLX z rocznika 2015 ( rozmiarowki z 2014 niestety już wyprzedane ), prosił bym was o pomoc w dobraniu odpowiedniego rozmiaru. A więc tak: wzrost 176 przekrok 77-78 waga 83 kg według programu ze strony canyona powinienem kupić rozmiar M. Jak myślicie będzie to odpowiedni rozmiar ? Najlepiej by było jak bym osobiście przymierzył taki rozmiar więc gdyby ktoś był z rzeszowa lub z okolic i chciałby mi pomoc to proszę o wiadokość. Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Przeciez przekrok w rozmiarze M wynosi 80cm.. Będziesz wisiał na tej ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Wisiał czy nie, rama M jest dla niego. a przynajmniej rama rozmiar S będzie za krótka ... i tego nie da się nadrobić mostkiem i innymi kombinacjami ... Zresztą, ten przekrok praktycznie w niczym nie będzie przeszkadzał ... Edytowane 17 Września 2014 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
94ostry Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 A jak oceniacie jakoś ramy w Canyonie AL SLX 7.9? Nie miałem okazji jej widzieć na żywo, ale na zdjęciach ciekawiej prezentują się ramy np. Speca i Trek'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Canyon ma akurat nie szlifowane spawy, co obecnie jest rzadko spotykane ... każda dodatkowa obróbka podnosi koszty. Edytowane 17 Września 2014 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcusb Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Informacyjnie nie będzie u mnie Canyona 9.9 ... to że złożyłem zamówienie wcale nie znaczy że ktoś je przyjął ... ręce i wszystko inne mi opadło. Gdybym sobie zamówił może ze trzy sztuki które były dostępne tego dnia na stronie, to może bym wylosował z jedną a tak d...a zbita. Biorę się za Treka lub Scotta Scale... lub jeszcze coś innego Edytowane 17 Września 2014 przez marcusb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gary4 Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 witam, może najpierw się przedstawię z racji że jestem na tym forum od niedawna, mam na imię Tomek i podobnie jak Wy uwielbiam rowery Jeżdżę dość dużo na rowerze dlatego postanowiłem wziąć udział w maratonie mtb by przeżyć super emocje w tej przygodzie, ale żeby moc wziąć udział w zawodach potrzebuje waszej pomocy z zakupem roweru. Jako że jestem praktycznie zdecydowany na zakup GC AL SLX z rocznika 2015 ( rozmiarowki z 2014 niestety już wyprzedane ), prosił bym was o pomoc w dobraniu odpowiedniego rozmiaru. A więc tak: wzrost 176 przekrok 77-78 waga 83 kg według programu ze strony canyona powinienem kupić rozmiar M. Jak myślicie będzie to odpowiedni rozmiar ? Najlepiej by było jak bym osobiście przymierzył taki rozmiar więc gdyby ktoś był z rzeszowa lub z okolic i chciałby mi pomoc to proszę o wiadokość. Dzięki i pozdrawiam M. Tylko i tylko M. Podobne mam wymiary. Kolega śmiga na L i dla mnie to krążownik. M idealna dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
94ostry Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Wiem, że to trochę nie w temacie, ale mam sam zastanawiam się nad zakupem tego roweru i jeszcze innego w tej samej cenie (specyfikacja poniżej). Mają wybór na którego byście się zdecydowali? Największą niewiadomą dla tego roweru jest jakoś ramy karbonowej oraz komponentami (piasty) firmy XLO. Nie spotkałem się jeszcze z komponentami tej firmy, nie wiem do czego je porównać.Będę niezmiernie wdzięczy za pomoc. Więcej w tym temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/170650-rower-do-5000-grand-canyon-al-slx-79-vs-haibike-greed-910/ HAIBIKE GREED 9.10 http://www.haibike.d...576,detail.html Fork Fox 32 Float CTD O/B, suspension: air, damping: oil, travel: 100mm, tapered Front derailleur Shimano Deore M611, Direct Mount Rear derailleur Shimano Deore XT M 781, 30-speed Shiftlever Shimano Deore, SL-M 610, Rapidfire Crankset Shimano SLX M 672, 40-30-22 Teeth, 2-piece crankset Bottom bracket Shimano Press Fit SM-BB 71 Sprocket Sram PG 1020 11-36 Teeth, 10-gear Chain KMC X10-93 Brake lever Tektro Auriga, hydraulic disc brake Brake (front) Tektro Auriga, hydraulic disc brake, 180mm Brake (rear) Tektro Auriga, hydraulic disc brake, 160mm Tires Schwalbe Racing Ralph Performance,29x2,25, Presta valve Rim DT Swiss 466d Disc, alloy-double wall Hub (front) XLC EVO Disc, axle 15mm Hub (rear) XLC EVO Disc axle, 142/12mm Spokes black 2,0mm Handlebar Haibike Top-Flatbar, oversize, 720mm Grips XLC Sport lock on grips Stem Haibike Alu A-Head Headset VP 62AC, semi-integrated, tapered Saddle Selle Italia X1 Seatpost Haibike 27,2mm, Alu-Patent, clamp with hexagon-clamping Pedals w/o permissible total weight 120 kg Rama UD Carbon, 29", Advanced Multiforming Technology, Monocoque Ciężar całkowity 11,4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchien Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 M. Tylko i tylko M. Podobne mam wymiary. Kolega śmiga na L i dla mnie to krążownik. M idealna dla mnie. Kup rozmiar M, zmień koła na 26" i będzie idealnie, w innym przypadku zapomnij o potomstwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKloc Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Najlepiej by było jak bym osobiscie się przymierzyl do roweru wtedy by sie rozwialy wszelkie wątpliwości i tu moja prośbą ma może ktoś taki rower w rozmiarze M oraz mieszka w woj. podkarpackim ? bylbym niezmiennie wdzięczny za pomoc wybaczcie za brak polskich znaków ale do końca przyszlego tygodnia będę bez komputera został tylko telefon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gary4 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Kup rozmiar M, zmień koła na 26" i będzie idealnie, w innym przypadku zapomnij o potomstwie Trudno dyskutować. Zmierzyłem ramę- M. Koła na pewno 29. Kilka ukończonych maratonów. XC też się zdarzyły. Jakieś przy okazji sukcesy. Żona zadowolona. Tak mówi. Może istniejemy w innej rzeczywistości? A może więcej praktyki a mniej teorii? W temacie rowerowym oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchien Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 TomKloc napisał, że ma 77-78cm w długości wewnętrznej nogi. Rama Grand AL SLX ma 803 mm przekroku. Co oznacza, że będzie nawet stając na pasach będzie musiał uważać, bo rama jest dla niego po prostu za wysoka. Twierdzę tylko, że powinien sobie znaleźć ramę o nieco innej geometrii, bo ta będzie dla niego niebezpieczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcusb Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Cześć. Jaka jest średnica sztycy w AL SLX ? Zmieniał ktoś z Was sztyce w Canyonach ? Jeśli tak to podzielcie się na jakie bo właśnie jedzie do mnie AL SLX 9.9 w rozmiarze L. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xms Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 30.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcusb Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 30.9 xms - jaką długość kupiłeś - 400 mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xms Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Thomson 410 x 30.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcusb Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Dzięki xms. Jakiś chętny na zakupy zagranicą np. tu ? http://www.wiggle.co.uk/thomson-elite-inline-seat-post/ Sztyce, mostki etc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcusb Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 http://www.wiggle.co...line-seat-post/ No to thompson elite zamówiony 290 z przesyłką ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml759 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 chciałbym przymierzyć się do Canyona 7.9 M lub L - czy ktoś w Warszawie dałby chwilę posiedzieć za 4pak ? a może ktoś takim rowerem planuje śmigać w tym roku na Poland Bike lub zimowej Mazovii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kmicic226 Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Mi kalkulator na stronie Canyona podpowiadał L-kę, wziąłem XL i teraz ją odsyłam bo za duża. Zobacz co Ci wychodzi wg. tego kalkulatora i to bierz, najwyżej wymienisz na inny. Witam, jak wygląda sprawa z odesłaniem roweru firmy canyon? Zamawiasz, kupujesz, otrzymujasz, składasz, wykonujesz próbną jazdę i okazuje się że Ci coś nie pasuje. Bez problemu możesz go odesłać? Oddają pieniądze czy zamieniają na inny rower? Kto pokrywa koszty przesyłki? Firma jest rzetelna i nie ma z nią problemów przy takich transakcjach? Pytam bo jak wiadomo niema możliwości przymierzenia się do roweru przed kupnem w jakimś salonie rowerowym a bez przymiarki jest ryzyko że kupi np. złą rozmiarowo ramę idt. Jakie macie doświadczenia? Edytowane 10 Marca 2015 przez Kmicic226 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jepek Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Bylem kilka dni temu u polskiego przedstawiciela firmy Canyon i mowil ze nie ma z tym najmniejszego problemu. Zapewnial ze mozna rower zlozyc i odbyc jazde testowa a w przypadku gdy cos nie pasuje rower wymienic na inny model/rozmiar. Zapewnial rowniez ze zwrot gotowki jest mozliwy a za przesylke powrotna nic nie placisz. Zadzwon na infolinie to bedziesz mial 100% pewnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi