Skocz do zawartości

[pompka stacjonarna] jaka będzie dobra?

marnon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam! o tym że jest to sprzęt przydatny przekonałem się nie raz, teraz chce się zaopatrzyć w taką i nie wiem na co zwrócić uwagę i na jaką się zdecydować , chciałbym by nie była za droga więc wypatrzyłem coś takiego klik lub coś takiego klik ma ktoś takie pompki? oczywiście musi być zaopatrzona w manometr. poradźcie coś :excl:

Napisano

Jeżeli to ma być stacjonarna "pompkarka" to pomyśl o małym kompresorze :excl: Można takie dostać w hipermarketach za niecałą "stówkę" (często nawet taniej). Posiadają manometr, pompują do 7-8 atm spokojnie. Podłaczasz do gniazdka, chwila moment i masz "nadymane" oponki :D

Odnośnie ręcznych pompek to raczej ta pierwsza będzie lepsza. Osobiście szukałbym pompek SKS'a lub Biketool'a. Są pewne, sprawdzone (używane często w serwisach i sklepach). Ja pracując w serwisie rowerowym w ciągu 2 miesięcy złamałem (pompując jedynie) 3 stacjonarne pompki Giant'a... (albo zostawała mi w ręku rączka, albo odłamała się stopka...)

Napisano

Ja mam pompkę Beto i świetnie się spisuje. Gość w rowerowym gdzie kupuję i serwisuję rower też z niej korzysta - pompował swoją szosę Colnago do 10 atm i nic się nie działo :)

Napisano

Osobiście do kompresorów nie jestem przekonany. Jakoś preferuję zwykłą, nożną pompkę samochodową, przy okazji sobie mięśnie poćwiczę. No i ma manometr ;)

Napisano

hmm... musze troche dozbierać i kupie bbb za 80zl lub cos podobnego, a tak BTW niby dają rok gwarancji na taką pompke no ok, ale jak złamie się np. rączka czy stopka to na kij mi taka gwarancja skoro uznają że to mechaniczne uszkodzenie którego gwarancja nie obejmuje? dobrze myśle?

Napisano

Teoretycznie, mimo, że to zapewne byłoby to efektem wady urządzenia/jakości materiału, to, znając życie, nie uznaliby gwarancji, próbując wmówić, że winny jest użytkownik ;)

Gość BikerFG
Napisano

Mam najtańszy model pompki stacjonarnej BBB.Działa świetnie ,korzystam z niej często ,póki co mi nic w ręce nie zostało :P

Bizon, jaka dokladnie, za ile i do ilu atmosfer ???

Napisano

Ja się zastanawiam nad tymi dwiema:

BBB

SKS

BBB ma niby 11 atmosfer, ale chyba aż tyle mi nie jest potrzebne. Szczególnie mnie interesuje jakośc ich wykonania. Na zdjęciach raczej tego nie widać.

Napisano

A ma ktoś z was taką pompkę nożną?

http://www.allegro.pl/item116625683_funkcj...etrem_aa10.html

Jeżeli tak to proszę o opinię jak się spisuje do roweru i jak dużo atmosfer można tym wcisnąć.

Ja mam taką pompke kupioną w niemczech na jakiejś promocji :P ile można wyciśnąć atmosfer hmmm trudno powiedzieć bo ten manometr to tam dryga a nie wskazuje :) ogólnie nie polecam ja to za to może z 5zł na złotówki zapłaciłem. Pompować pompuje ale troche sie trzeba namachać. Bardzo mało powietrza wchodzi w ten tłok czy co tam to jest. Ogólnie szkoda kasy chyba że nie masz czym pompować to weź ją :) Ja korzystam z przejściówki i orginalnej pompki od nysy czy żuka to jest coś :) dużo powietrza wchodzi za jednym machnięciem tylko jedna wada nie ma manometru :/ zresztą ta pompka z tej aukcji to też jakby jego nie miała :P

Napisano

Kupiłem ją za 80 zeta Ta pompka http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2188

Pompuje 11 atomsfer chodź tyle nie pompowałem max 4,5 .Szybo łatwo i porzyjemnie :036: z nią się współpracuje .Jest solidna moge to przyznać.Chodź teraz zastanawim się czy nie mozna by kupić nożnej pompki.Takiej w samochodowym za ~ 40 zeta .I używać jej ,kumpel taką posiada chwali sobie.Mówił chwila i napompowane, chodź ja osobiście nie wiem ile te chwila trwa.Co prawda korpus nie jest zbyt długi za to ma znacznie szerszą średnice więc podejrzewam ,że też dość szybko się napomuje.Jeśli ktoś ma presta to można kupić sobie taką przejściówke ,nakręca się to na zawór presta i już pompką samochodową można pompować .Cena przejściówki całe 3 zł :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...