webmat Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam. Skladam kola na obreczach Alexrims ACE18 i piastach novatec pod V-ki. 26", 36 otworów. Jakie szprychy wybrać?? Nie chcę psuć wagi dosyć lekkich kół. więc myślałem nad jakimiś dt, miedzy champion a competition jest dosc duza roznica wagowa, jednak nie chce przedrozyc. Tak wiec lekkie szprychy w rozsadnej cenie. Prosilbym tez od razu o dobranie rozmiaru bo nie mam pojecia ktory bedzie dobry. Aha, musza byc czarne. Pozdrawiam i dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Nie wiem czy ktoś Ci pomoże w doborze długości szprych... To zazwyczaj wychodzi w "praniu"... Nawet najlepsze "kalkulatory szprychowe" często nie wyliczają odpowiedniej długości szprych. Zasada w sumie jest prosta: lepiej kupić za krótkie, niż za długie, bo za krótkie uratujesz dłuższymi nyplami, a z za długimi już nic nie zrobisz. Jeśli jesteś dopiero na etapie kupowania części to polecam --> www.arnik.com.pl Tam zakupisz bez problemu w/w komponenty i szprychy i zaplotą Ci je odpowiednio. Poleciłbym Ci szprychy Sapim Laser - masa zbliżona do DT Revolution, a cena identyczna jak DT Competition - 2.5zł/szt... ale są tylko srebrne (pamiętaj, że DT czarne będą droższe od DT srebrnych o ok 0.5-1zł/szt...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webmat Napisano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 tzn obrzecze juz kupilem bo byla okazja ( za 70 zeta z przesylka komplet nowych, kapslowanych ), piasty jeszcze nie kupione. Tyle ze szukam uzywanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.