Mardrom Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam. Jako, że kupiłem szosę za 50 zł w stanie wymagającym uwagi (koła do wycentrowania, nyple pozdzierane praktycznie na okrąg, mostek, który tam wsadziłem nie obsłuży przerzutek zamontowanych fabrycznie- nie będzie się dało ich zamontować, a kupić klamkomanetek i dodatkowo tylnej przerzutki która jest wpakowana chyba z wózka widłowego a nie z roweru się nie opłaca) postanowiłem, że obejdę problem i zrobię z niej wymarzone ostre koło. Trochę się rozpisałem pod kątem OT, ale to tylko, żeby nie było tekstów w stylu "Kup używane 105, wydaj tyle a tyle na klucz do nypli i nyple, blah blah blah" - po prostu postanowiłem zrobić ostre koło i to już ostateczna decyzja . Rama jest niebieska- ja sam chciałbym inny kolor. Zastanawiam się więc, co powinienem zrobić po nałożeniu podkładu biorąc pod uwagę, że mam chęć pomalowania roweru na 2 kolory (uwaga, mistrz painta nadchodzi) jak na zamieszczonym obrazku. Zastanawiam się nad 2 możliwościami: pomalować całą ramę na zielono i trochę zmatowić te miejsca, które mają być czarne, po czym je pomalować, czy po prostu pomalować wszystko poza nimi na zielono (uprzednio obklejajac je taśmą) a potem zająć się nimi? A może jest jakiś inny, lepszy sposób? Ps. Pamiętam o lakierze bezbarwnym na koniec
Roonin Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Pomalować na czarno te miejsca gdzie maja być czarne wstawki, potem okleić je taśmą malarską tak jak maja być pasy i pomalować całość na zielono. Potem zerwać taśmę i gotowe. Matować nic nie trzeba świeża farba bardzo dobrze przyjmuje nową warstwę, nic nie będzie odpadało.
Mardrom Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 OO super A moze jeszcze doradzicie mi odnośnie Produktu "Motip" ? Nie wiem, czy będzie opłacalne kupienie go.
Roonin Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Lakiery Motip są całkiem przyzwoitej jakości.
Mardrom Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Napisano 7 Sierpnia 2014 W takim razie kupuje motip i działam. Dziękuję za informacje
Mardrom Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Napisano 11 Sierpnia 2014 Woops. Zamowilem co prawda lakiery motip ale podkład zamowilem z niedopatrzenia taki: http://allegro.pl/podklad-akrylowy-lakier-farba-szary-spray-500-i4420020110.html - co zrobic? Nałożyć ten czy kupić motip? Nie mam zaufania do DecoColoru...
Mardrom Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Napisano 12 Sierpnia 2014 Dobra, tak czy siak dostane Motip Sprzedawca sie zgodził
Mardrom Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Napisano 15 Sierpnia 2014 Pomalowane. Temat do zamkniecia. Dziękuję Ci Roonin za poświęcony czas
Roonin Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Proszę bardzo. Jeśli mogę zawsze chętnie pomogę. Przyjemnej jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.