Skocz do zawartości

[Rower]Kross level a3 vs. Kross r3

slawekm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałem sobie na jesien kupić rower MTB i miałem na oku Kross Level a3 2014 ale teraz zobaczyłem że w tej samej cenie do 1800 jest Kross R3 2014 jeżdżę głównie w terenie górzystym który waszym zdaniem jest lepszy ?

Napisano

@sebaxgh

Pozamaiatałes własnie tym Limber Tiesso moje wyobrażenie na temat Kands Energy 1300.

Killer Deal!

@slawekm

Kolega dobrze mówi. Dokładasz amortyzator powietrzny i poniżej 2000zł masz eksta sprzet. XCM zresztą taki zły nie jest.

Napisano

wzrost 175 waga 60

teren górzysty jak to na podhalu

Mówicie że ten Limber jest lepszy od Krossa ale pod jakim względem bo na pewno nie wyglądem a ceną owszem

Napisano

NIezły zamęt robicie jeden mówi że zły drugi że nie, słyszałem gdzieś nawet chyba tu na forum że roweru do 1500 w góry nie ma co kupować a Krossy to jedna z lepszych marek w swojej cenie

powiecie mi jak jest różnica miedzy Kross R2 a R3 ?

Napisano

Zasadnicza różnica między Levelem R2 i R3 to napęd i amortyzator. W R3 oczywiście jest trochę lepiej w porównaniu do R2, Lepsza przerzutka tylna i kaseta, widelec o jeden model wyżej ze zdalną blokadą skoku z kierownicy w R2 też jest blokada ale na widelcu. 

Co do Limbera to faktycznie masz tam więcej biegów bo 27, pytanie czy to jest najważniejsze. Mnie się w nim nie podobają : rama, opony, kokpit (kierownica, mostek), hamulce. I to jest koło 26 a w Krossie R masz już koło 27,5. 

Przy Twoim wzroście rama rozmiar M 19 cali bedzie odpowiednia.  

Napisano

Co do Limbera to faktycznie masz tam więcej biegów bo 27, pytanie czy to jest najważniejsze. Mnie się w nim nie podobają : rama, opony, kokpit (kierownica, mostek), hamulce.

mógłbyś rozwinąć...co jest nie tak z ramą i kokpitem? pytam, bo sam właśnie limbera rozważam i pierwszy raz widzę żeby ktoś konkretne minusy mu wytykał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...