peetz Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam serdecznie, zastanawiam się nad kupnem jednego z powyższych roweróch crossowych. Zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie wszyscy poradzicie mi abym brał Evado, ze względu na osprzęt itp. Jednak dla mnie wybór nie jest aż tak oczywisty. Mam możliwość zakupienia Zethosa za jego normalną cenę (2799zł) w rozmiarze 19' oraz możliwość zakupienia Krossa Evado 7.0 2013r za cenę 3200zł w rozmiarze 21'. Chciałbym poradzić się czy jako świeżak w doświadczeniach z rowerami crossowymi odczuję różnicę w osprzęcie przy dłuższym użytkowaniu. Wczoraj miałem możliwość przetestowania Krossa Evado 7.0 2014 oraz Zethosa i powiem szczerze, że Zethos dawał mi więcej przyjemności z jazdy, chociaż miał strasznie miękki amortyzator. Mam również możliwość zakupienia Krossa Evado 7.0 2014r 21' za cenę 3159zł, ale szczerze mówiąc jeśli już miałbym brać Evado to wersja kolorystyczna z 2013roku znacznie bardziej mi się podoba. Dodam, że Zethos wizualnie podoba mi się nieporównywalnie bardziej od rowerów firmy Kross i stąd też mój dylemat.Mam jeszcze pytanie, odnośnie rozmiaru ramy dla mnie. Sprzedawca w sklepie sam nie wiedział, jaki rozmiar ramy będzie dla mnie odpowiedni, więc może Wy mi poradzicie. Mam 178 cm wzrostu i 84cm długości nogi. Jak przymierzałem się do Zethosa(21'), to stojąc wyraźnie czułem ramę, byłem w stanie podnieść przednie koło na wysokość około 15cm.Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc i rady,
rodszyld69 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 mam wzrostu 180 cm i crossa 21" i pasuje jeśli Zethos ci podchodzi bardziej to tylko go brać Evado 7 ma lepszy osprzęt ale przecież napęd się z czasem zużywa wtedy możesz sobie modernizować rower jak Ci się podoba zawze się znajdzie rower jeszcze lepszy od tego Krossa podoba Ci się kupuj go rower tez ma Ci się podobać teraz alivio jak kiedys deore więc napęd będzie Ci służył
Shiryu Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Tyle, że Evado ma powietrzny amor, a to już robi różnicę...
peetz Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Napisano 9 Sierpnia 2014 Zdecydowałem się na evado i jest przerewelacyjny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.