Skocz do zawartości

[kask] dla 14-latka na pierwsze rajdy

adamik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Chciałem, jako dobry wuja, sprezentować porządny kask bratankowi, chłopak ma 14 lat, ale twardo zasuwa po ciężkim terenie na MTB. Nie znam się za bardzo, moglibyście podrzucić jakiś model? Do wydania mam tak 250 zł (nie przesadzajmy i tak wyrośnie), no i dobrze żeby chronił i nie wyglądał źle.

dzięki z góry za odpowiedź

Napisano

Podstawą doboru kasku to należy go przymierzyć. Każdy ma inną głowę i nie ma złotego środka.

Musisz wziąć młodego do sklepu, niech poogląda, przymierzy jak to wygląda, czy wszystko dobrze "siedzi".

Napisano

No ale wtedy średnio to będzie niespodzianka. Dopytam starego, może wie ile młodzieniec ma między uszami, dzięki.

Napisano

Ale to nie tylko o obwód głowy chodzi ( ten jest często regulowany ) tylko o kształt. Kask to kiepski prezent bo za łatwo chybić.

Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!

• Mod Team
Napisano

Z oferty lidlowej. Mają dobrą opinie a w przypadku wtopy strata da się przeboleć ,koszt ok.70,-zł.

Może jak na pierwszy kask i bez przymiarki 250,- to trochę ryzykowne.

Napisano

Ok, kształt rzeczywiście nie wiem. Jajowaty? Głupi ma ten łeb (kocham go bardzo, ale co mam kłamać), no ale szkoda jakby go sobie rozbił. Może rzeczywiście na początek coś wymiennego. Dzięki, wiedziałem że lepiej zapytać.

Napisano

Naprawdę najlepiej to daj mu bon na kask do realizacji w adamik-banku gdy sobie ten kask sam wybierze :)

Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...