Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Krótkie pytanie.

Czy błotniki SKS shockblade i x-blade, które używałem do roweru z kołami 26" nadadząsie do kół 29"?

Jeśli nie to jakie polecacie do 29".

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez godot
  • 5 miesięcy temu...
Napisano

hej, czy montowałeś te błotniki do kół 29 calowych? pytam bo mogę je kupić w rozsądnej cenie a mam koła 29 cali. jak z chlapaniem i ogólnie błotem?

Napisano (edytowane)

Ja mam takie ale dedykowane do 29'' .Jak kupowałem to były wlaśnie dwa rozmiary. 26 i 29.

A co do błota to nie wiem bo ich praktycznie nie zakladam, ale na plus jest na pewno ich szybki montaż.

Edytowane przez GREEQ
Napisano

Witam. Ja mam takie zestawy: SKS Shockboard + X-Blade (pod 26") i Simpla Hammer SDF + SDR (29"). Zakładane do XTC 26" i Cube'a 29" testowo, naprzemiennie. Rozmiarowo jak widać na zdjęciu, długości przednich ta sama, a tył w SKS deczko dłuższy. Za to w szerokościach jest różnica. Rodzime 'Simpla' są szersze, wyraźniej na końcach i przy balonie 29" 2.25 zapewniają lepszą ochronę. Lepszą, chociaż takie błotniki już przy ok 30km/h nie uchronią nogawek, kostek. Użycie w błocie podobne z minusem dla SDR na tył. Minusem jest mocowanie które potrafi w terenie się odpiąć(w SDR2 poprawione, ponoć, nie testowałem). Jest miejsce na śrubkę aby tego uniknąć, ale mając przez ostatnie 2 lata SKS nie zgubionego ani razu bez śrubek byłem rozczarowany tym 'systemem'.

20150108_135442_zps5ae1cc56.jpg

Napisano

Polecam te nowe SKSy dedykowane do 29, te z poszerzonymi szarymi miękkimi wstawkami. Są dłuższe/szersze i nic na plery nic nie leci. Mam też 26ki i próbowałem ale mają inny łuk i są wg mnie do dupy w takim zestawieniu.

Napisano

SKS na tył, ale pod 29", dobrze osłaniał przed błotem. Koniec końców się odpiął na amen i już do SKSu nie wróciłem.

Zastąpiłem Mucky Nutzem, który wygląda chwacko, ale chroni gorzej. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...